GOOIK - Germaine Vanderstraeten werd 102 jaar in seniorie Kesterberg en heeft nog een zus van 104 jaar

C21

GOOIK - Germaine Vanderstraeten werd 102 jaar in seniorie Kesterberg en heeft nog een zus van 104 jaar

Editie_gooik_germaine_102__kopie_
Germaine kreeg bloemen van de burgemeester. - Foto Marc Colpaert
 
Op 3 januari was Vanderstraeten Germaine jarig , zij werd die dag 102 jaar en woonde een groot deel van haar leven in Halle! Burgemeester Gunther De Wilde kwam langs met bloemen en er was natuurlijk ook taart in seniorie Kesterberg. Maria Vanderstraeten, maar iedereen noemt haar Germaine, werd op woensdag gevierd in Seniorie Kesterberg, omdat ze zomaar eventjes 102 jaar oud werd. Het zit blijkbaar in de familie want haar zus is ondertussen al 104 jaar oud. Ze werd zo oud door hard te werken en een goede verzorging te krijgen in Seniorie Kesterberg in Gooik waar ze al 15 jaar is.
 
Germaine Vanderstraeten werd geboren in Halle en heeft daar het grootste deel van haar leven doorgebracht. Ze trouwde jaren geleden maar haar man Jean Struelens kwam bijna 20 jaar geleden te overlijden. Germaine kreeg twee zonen Jos en Francis en heeft ook al 4 kleinkinderen en 6 achterkleinkinderen. Als we aan Germaine vragen wat haar geheim is om zo oud te worden dan zegt ze, "heel hard werken, meneer, heel hard werken." Germaine werkte in de zaak van haar ouders een groothandel in veevoeders in Halle, daarnaast hadden ze ook nog een café en een specerijenwinkel, neen Germaine zat niet stil. Germaine vertelt ons. "Nu gaat het niet zo goed meer met mijn gehoor", maar wat wil je op die gezegende ouderdom.
 
Germaine is een speciale bewoonster van de Seniorie Kesterberg. "Zij was onze eerste bewoonster in Kesterberg en is hier al 15 jaar en kijk vandaag wordt ze 102 jaar.  Het werd een dag om niet vlug te vergeten. Wij wensen Germaine nog veel geluk en dat ze nog lang bij ons mag blijven",vertelde Annelies Reniers. Volgend jaar komen we terug!

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief