Laatste artikels van Affligem

C21

Controleer de vervaldatum van je rijbewijs

Scherm__afbeelding_2023-05-25_om_20
 

 Heb je een rijbewijs volgens het bankkaartmodel? Dan controleer je best even de vervaldatum. De eerste exemplaren die destijds werden uitgereikt, vervallen binnenkort.

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Sluys
 

REGIO - Kom meer te weten over het verleden van onze streek tijdens de archeologiedagen eind mei

A_archeologie
 
Op 26, 27 en 28 mei zijn er in gans Vlaanderen de Archeologiedagen. In Vlaams-Brabant kunnen archeologiefanaten of nieuwsgierige liefhebbers deelnemen en het verleden onder hun voeten ontdekken tijdens activiteiten in 15 gemeenten. In Vlaams-Brabant vindt men deze activiteiten in Dilbeek, Geetbets, Grimbergen, Hoeilaart, Keerbergen, Leuven, Londerzeel, Machelen, Merchtem, Oud-Heverlee, Overijse, Rotselaar.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
25 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Maurits en Maria Van Ransbeeck – Uyttersprot vierden hun 70 huwelijksverjaardag in het WZC Van Lierde te Affligem.

714a3494__kopie_
ingezonden foto
 
Maurits en Maria Van Ransbeeck – Uyttersprot vierden hun 70 huwelijksverjaardag in het WZC Van Lierde te Affligem. Ze huwden op 2 mei 1953. Maurits bracht gedurende 50 jaar melk en andere zuivelproducten bij de mensen thuis. Eerst met trekhonden, daarna met een paard en tenslotte met de auto. Maria hielp gedurende 30 jaar mee. Maurits was verzetsstrijder tijdens de tweede wereldoorlog. Hij droeg jarenlang met fierheid de vlag van de verzetsstrijders tijdens de viering van wapenstilstand op 11 november. Maurits en Maria werden

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/REGIO - CM Gezondheidsfonds verrast 500 mensen met gebakje

Taartenactie_amalo
Ingezonden foto
 

Begin mei kwam bij 500 mensen uit de CM-zone AMALO (Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk) onverwacht iemand langs met een taartje. Met dit initiatief willen de CM-vrijwilligers het contact en de verbondenheid tussen mensen stimuleren. Geïnteresseerde inwoners uit de vijf gemeenten konden vooraf een gratis taartje bestellen om mensen uit hun buurt te verrassen. De respons was groot: maar liefst 500 mensen reageerden. Zij gingen op 3, 4 of 5 mei bij iemand uit hun omgeving langs om het gebakje af te geven of samen op te eten.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

MERCHTEM - Opnieuw een rommelmarkt aan de Sporthal van Merchtem.

Rommelmarkt_-_10
Ingezonden foto
 
Op zondag 14 mei van 13 tot 18 uur organiseren Kelly & Swaiken Merchtem hun 2de rommelmarkt in 2023 op de terreinen in open lucht tegenover de Sporthal aan de Dendermondestraat in Merchtem. De particuliere verkopers hebben een eigen stand en bieden er hun tweedehands artikelen te koop aan voor een zacht prijsje. Voor de bezoekers is er geen inkom te betalen. Drank- & eetgelegenheid voorzien. De gemeente Merchtem verleent haar medewerking. Alle 90 beschikbare plaatsen voor deze rommelmarkt zijn ingenomen.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Gemeente organiseert een SENIORENMARKT op 15 mei

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 
Op maandag 15 mei organiseert de werkgroep lokaal sociaal beleid senioren samen met het Lokaal Bestuur en de seniorenraad een Seniorenmarkt in de evenementenhal Bellekouter. Van 14;00 tot 19.00 uur is de evenementenhal Bellekouter gratis toegankelijk. Senioren staan centraal op de Seniorenmarkt maar ook hun familieleden, mantelzorgers, dienstverleners en alle geïnteresseerden zijn welkom. Het Lokaal Bestuur hecht veel belang aan de toegankelijkheid van de Seniorenmarkt voor bezoekers met een beperking. 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Overweldigende belangstelling voor concert van Bert Lams

Image001__6_
 

Wegens de massale belangstelling naar tickets is het concert van Bert Lams & Fabio Mittino op donderdag 11 mei verplaatst naar de Cultuurzaal. Bert Lams speelde in zijn lange carrière met topmuzikanten als Tony Levin (vaste bassist van Peter Gabriel) en vele jaren vaste bas- en stickspeler bij CGT. Ook zong Jon Anderson (zanger van Yes en Vangelis) geruime tijd bij the California Guitar Trio. Twaalf jaar geleden gaf Bert enkele gitaarlessen aan een jonge, begaafde Italiaanse student: Fabio Mittino. Sindsdien heeft het duo Mittino/Lams zich met passie verdiept  

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 mei 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Start fase 2 voor nieuw keerpunt aan afrit E40 in Affligem

A_werken
 
Er wordt grote hinder verwacht vanaf 2 mei door de aanleg van een nieuwe rotonde ter hoogte van de Molenstraat. Wegen en Verkeer start vanaf dinsdag 2 mei 2023 met de tweede fase van de aanleg van een nieuw keerpunt aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Affligem. Het nieuwe keerpunt moet de verkeersdruk aan de kruispunten op de brug over de snelweg verlagen en onveilige situaties tegengaan. De werf verplaatst zich naar de rijweg voor de aanleg van de nieuwe rotonde. Daarbij is de Molenstraat (N208) richting Liedekerke afgesloten, 
 

Klik hier om meer te lezen

 
29 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Sporteldag voor alle Pajotters op 11 mei in Ternat

Image001__15_
 

Sportelen?! Dat is heerlijk bewegen, samen met andere 50-plussers. Met de jaarlijkse Sporteldag van Sportregio Pajottenland proberen wij 50- plussers te inspireren tot een actieve en  gezonde levensstijl. Ieder jaar strijken we neer in een van de 10 deelnemende gemeentes voor de Sporteldag.  Op het programma staan meer dan 30 activiteiten die de 50-plusser uit Ternat, Liedekerke, Roosdaal, Galmaarden, Herne, Lennik, Bever, Affligem, Pepingen en Gooik kan inspireren tot meer bewegen. Op 11 mei 2023 zet Ternat zijn deuren open voor de Sporteldag. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 apr 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE - Brusselsesteenweg in beide richtingen afgesloten vanaf 28 april

A_werken
 

De Brusselsesteenweg komend weekend afgesloten tussen Stevensveld en Vaal.  De aannemer start op vrijdagavond 28 april om 20u. Als alles vlot verloopt, worden voor maandagochtend 1 mei om 6u de laatste markeringswerken beëindigd zijn. Wegen en Verkeer werkt sinds augustus 2020 samen met de gemeente Asse, Aquafin en Farys aan de vernieuwing van de Brusselsesteenweg in Asse. Momenteel wordt gewerkt aan de laatste fase van de herinrichting. In het weekend van 28 tot 30 april legt de aannemer de bovenste laag asfalt en brengt hij nieuwe markeringen aan in de werfzone tussen Stevensveld en Vaal. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 apr 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief