Laatste artikels van Affligem

AFFLIGEM organiseert een webinar voor alle gemeente- en ocmw-personeelsleden en mandatarissen - ‘Zorgen voor jezelf’

20210114_foto_michel_verdoodt
Foto © Michel Verdoodt
 

‘Goed zorgen voor jezelf is de basis om je psychische en lichamelijke draagkracht te verhogen’ wist Bart De Saeger, klinisch psycholoog en gedragstherapeut, te vertellen tijdens een zeer interessante uiteenzetting voor alle gemeente- en ocmw-personeelsleden, alsook voor alle gemeente- en ocmw-mandatarissen.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 

Liedekerkse duivel-doet-al Jacky Delcour is niet meer

Jacky-delcour
©Goeiedag.be
 

In Liedekerke overleed woensdag Jacky Delcour, decennialang een bezige bij in het sociale leven in de gemeente en bijna 30 jaar lang dé sterke man achter de Liedekerkse jaarmarkt en de Kermis Opperstraat. Jacky werd 70.

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2021
Roger Swalens
ingezonden
 

Nieuwjaar 2021

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers, adverteerders en medewerkers een gelukkig, maar vooral gezond 2021, met meer contacten en veel leesgenot!

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2021
Sam Herremans
ep
 

TERNAT AFFLIGEM Politie doet snelheidscontroles in fietsstraten

Fietsstraat
 

 De politie gaat extra controles houden op het naleven de verkeersregels in de nieuwe fietsstraten in Affligem en Ternat. De maximumsnelheid is er 30km/uur en auto’s en motorfietsen mogen er de fietsers niet i halen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 dec 2020
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 

REGIO - Glasbol vol? Laat je glas niet achter vraagt Intradura

Colpaert_gooik_flessen_1__kopie__li
Zoiets mag niet dit jaar gebeuren, archiefbeeld Foto Marc Colpaert
 

Intradura roept de mensen op om hun glas niet naast de glasbol achter te laten als deze vol is. Ze doen hun uiterste best om er voor te zorgen dat de glasbollen zoveel mogelijk geledigd worden. Intradura is een intergemeentelijke samenwerking voor duurzaam afvalbeheer tussen 19 gemeenten  

 

Klik hier om meer te lezen

 
23 dec 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM zet zwaar in om sluikstorten tegen te gaan

714a3728ab_affligem
 

De gemeente Affligem wil zwaar inzetten op camera’s om zwerfvuil en sluikstorten tegen te gaan. Ondanks de moeite die het gemeentepersoneel doet om straten en bermen net te houden, de vele zwerfvuilmeters en -peters die dagelijks de handen uit de mouwen steken om zwerfvuil op te ruimen, lost systematisch opruimen het probleem niet op.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

WarmAFFLIGEM en lichtstoet

714a3507
ingezonden foto © Michel Verdoodt
 

2020 zullen we niet licht vergeten. Begin 2020 had niemand zich kunnen inbeelden dat we getroffen zouden worden door een heuse pandemie. Ons leven werd helemaal op z’n kop gezet. Gelukkig zijn mensen veerkrachtig, we passen ons snel aan, aan veranderende en nieuwe situaties. Er ontstond heel wat creativiteit om het in deze moeilijke tijd toch enigszins leefbaar te houden. Daar zetten we als lokaal bestuur graag mee de schouders onder.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
17 dec 2020
Jacky Delcour
ep
 

Patrouille politiezone TARL neemt gebruikershoeveelheid cocaïne in beslag aan afrit E40 Affligem

Ano_passat_3

Tijdens een patrouille van de politiezone TARL werd op 06 december 2020 een gebruikershoeveelheid cocaïne in beslag genomen. De patrouille merkte een verdacht geparkeerd voertuig met de lichten aan op aan een zijweg van de Molenstraat te Affligem.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Inbreuken deeltijdse arbeid en illegale tewerkstelling bij controle van 19 ondernemingen door politiezone TARL

Passat_ano_2

Op 8 december 2020 heeft de politiezone TARL op haar grondgebied gepatrouilleerd in samenwerking met de RSZ-Inspectie. Dergelijke controles richten zich op sectoren die gevoelig zijn voor inbreuken op de sociale wetgeving en fraudefenomenen zoals zwartwerk en illegale tewerkstelling alsook andere mogelijke vormen van uitbuiting en misbruik.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2020
Jacky Delcour
ingezonden
 

AFFLIGEM - “Duistere Geesten” van Henri Van Nieuwenborgh

Affligem-__22duistere_geesten_22__1_

Henri Van Nieuwenborgh werd schrijver in 2012 na een financiële carrière waarin hij directeur was bij verschillende banken.  Na de romans De Bankier, Vals Glazuur en Zwarte Wol profileerde hij zich als dichter met de bundel Beroemd Gezelschap.  Met de geschiedenis van de familie De Vis en Littekens, een naslagwerk over de bende van Nijvel, zette hij een stap naar het non-fictie genre.

 
 
 

Klik hier om meer te lezen

 
01 dec 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief