Laatste artikels van Affligem

AFFLIGEM - Onderwijs en gemeente bouwen samen aan nieuwe polyvalente zaal in Teralfene

2020-05-27_masterplan_affligem__1_ab
 

De overeenkomst tussen het gemeentebestuur en het GO! Onderwijs uit 2003 wordt in een erfpacht gegoten en bovendien is de gemeente bereid om een bijkomende erfpacht toe te staan. Hiermee verwerft de school een zakelijk recht en kan het GO! Onderwijs achter de oude pastorij en de aanpalende woning een nieuw schoolgebouw optrekken.

 

Klik hier om meer te lezen

 
28 mei 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Brouwerij AFFLIGEM…Geen bier, maar gels 

Image001
 

Brouwerij Affligem heeft de voorbije weken bier maar ook ontsmettende handgels geproduceerd. De bekende brouwerij bevindt zich in het dorpscentrum van Opwijk maar behoort tot de Alken-Maes-groep.

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 mei 2020
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 

AFFLIGEM-Provincie laat werknemers gemeente Affligem proeven van e-fiets

2020-05-15__affligem_proeven_van_e-fiets
 

  Het gemeentebestuur van Affligem neemt vanaf 20 mei deel aan ‘De Fietstest’-campagne van de provincie Vlaams-Brabant. Tijdens zo’n Fietstest laten werknemers de auto enkele weken aan de kant om te proeven van de elektrische fiets: een ‘gewone’ elektrische fiets, een bakfiets of een speed pedelec. 


 

Klik hier om meer te lezen

 
22 mei 2020
Jacky Delcour
 

Dertien gemeenten stappen mee in groepsaankoop mondmaskers

Mond
 

 De druk is groot bij de lokale besturen om hun bevolking zo snel mogelijk te voorzien van mondmaskers. Intercommunale Haviland zette daarom in sneltempo een groepsaankoop op poten. Dertien lokale besturen zullen nu samen een totaal van 400.000 kwalitatieve mondmaskers aankopen. Eind mei wordt het laatste mondmasker van deze aankoopronde al geleverd. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 mei 2020
Marc Sluys
 

REGIO - Provincie Vlaams-Brabant zorgt voor de INL-ploegen

A_auto_foto_inl
Ingezonden foto.
 

De provincie Vlaams-Brabant trekt 2.130.000 euro uit voor de organisatie van Intergemeentelijke Natuur- en Landschapsploegen voor de volgende zes jaar. IGO en Pro Natura krijgen elk de helft van dat bedrag voor de uitvoering in respectievelijk het arrondissement Leuven en Halle-Vilvoorde. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 apr 2020
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ROOSDAAL - Nooddecreet geeft DDR 60 dagen uitstel

Image001
© Natuurpunt Affligem-Liedekerke | Het groene gedeelte bevindt zich in natuurgebied. Voor het paarse gedeelte werd een nieuwe aanvraag ingediend bij de gemeente.
 

Het College van Burgemeester en Schepenen (CBS) heeft besloten om het nooddecreet rond het coronavirus in te roepen om de uitspraak over de vergunning voor bouwbedrijf De Doncker uit Roosdaal (DDR) uit te stellen. De beslissing, die initieel tegen 19 april moest worden genomen, kan hierdoor met maximaal 60 dagen worden uitgesteld. Kobe Gordts, voorzitter van Groen Roosdaal: 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 apr 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM beloont bevolking en steunt haar lokale middenstand met cadeau-bons

Editiepajot-logo-affligem

De Affligemse meerderheid LB  en Open 2040 wil na de lockdown-maatregelen haar bevolking aansporen om de lokale economie mee aan te zwengelen. Gezinnen en alleenstaanden zullen hiervoor een cadeau-bon ontvangen van 30 euro, gezinnen met kinderen ten laste zelfs 40 euro.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Provincie onderhoudt haar waterlopen - Steeds meer vuil in beken

Herstellingswerken_sambre_in_lennik
Herstellingswerken Sambre in Lennik; Foto ingezonden
 

 De provincie Vlaams-Brabant heeft de afgelopen maanden, naar jaarlijkse gewoonte, een grote voorjaarsschoonmaak gehouden in haar waterlopen. Ongewenste materialen en voorwerpen werden verwijderd. Wateroverlast bestrijden begint immers met goed onderhoud.

 
 

Klik hier om meer te lezen

 
09 apr 2020
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief