Laatste artikels van Affligem

PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis

Politierechtbank_dina_van_laethem
PAJOTTENLAND - Politierechtbank Halle beknot in haar werking door coronacrisis - Dina Van Laethem, rechter bij de politierechtbank van Halle - © Deschuyffeleer
 

Het College van Hoven en Rechtbanken heeft op 16 maart een aantal nieuwe aanbevelingen gedaan aan de verschillende rechtscolleges ingevolge het coronavirus. Hierbij wordt teruggevallen op een minimale dienstverlening die evenwel de dringende behoeften waarborgt.  Dina Van Laethem uit Ninove is al 15 jaar rechter bij de politierechtbank van Halle en geeft hierbij duiding...….

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 apr 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 

REGIO - Geen lessen meer, geen cafés of restaurants meer open vanaf zaterdag

Colpaert_galmaarden_landschap_3__kopie_
Heel wat winkels dicht, zet dan een stapje in de natuur. - Foto Marc Colpaert
 

De federale regering heeft zopas nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Heel belangrijk hierbij is dat er in de scholen geen les meer gaat gegeven worden, maar dat er wel een soort van opvang zal voorzien worden. En ook al ingrijpend cafés, bars en restaurants moeten de deuren sluiten

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE Koffiestop 2020

2020-03-07__broederlijke_delen__3_ab
 

Zaterdagmorgen 7 maart.  De wekelijkse markt van Liedekerke trok zich op gang en over het marktplein verspreidde zich langzaam de geur van verse koffie. Naar jaarlijkse gewoonte stonden de vrijwilligers van de Werkgroep Broederlijk Delen & Welzijnszorg van de Pastorale Zone Meander (Liedekerke + Affligem) klaar om de bezoekers van de markt een kopje koffie aan te bieden en tegelijkertijd geld in te zamelen voor de noden in het Zuiden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Kunst als spiegel van de tijd Voordracht door Jan Vaes

Campagnebeel_davidsfonds
 

Jan Vaes is doctor in de oudheidkunde en kunstgeschiedenis en werd Laureaat van de Koninklijke Academie voor Wetenschappen, Letteren en Schone Kunsten van België. Hij is lector aan de Lerarenopleiding van het University College Leuven-Limburg, associatie Katholieke Universiteit Leuven. Hij publiceerde o.m. in Den Haag, Leuven, Brussel, Parijs, Rome en Milaan.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 mrt 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Op zondag 8 maart is jong en oud welkom op de grote bosplantactie

Bosplantactie_in_het_natuurgebied_koudenbergbeekvallei
 

Om deel te nemen aan de grote bosplantactie in het natuurgebied Koudenbergbeekvallei in Affligem. In 2018 verwierf de gemeente Affligem een grote schapenweide om de bossen tussen Bleregem en Doment uit te breiden. Helpende handen zijn nodig om 2500 boompjes te planten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM- Paasconcert in de kerk van O.L.V.Bezoeking te Essene

2020-29-03_orgelkring_essene_2020_paasconcert__2_
 

Het Paasconcert van de Orgelkring Essene wordt gegarandeerd een muzikale gebeurtenis die weerklank zal vinden tot ver buiten Affligem. Op zondag 29 maart verleent de Orgelkring namelijk een podium aan het Vocaal Ensemble ‘Incensum’. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Missie hartchirurgie vanuit AFFLIGEM

Dr_sb__karine_en_lisa_samen_met_dr_milton_v
 

Project hartchirurgie in Managua (Nicaragua). De organisatie (ngo) World Heart Caregivers (WHC) (https://worldheartcaregivers.com/network) met hoofdzetel in Canada heeft als primair doel om hartchirurgische ingrepen uit te voeren in landen waar dit momenteel ‘nog' niet mogelijk is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Zot van Teralfene schenkt reischeques aan dorpsscholen

02-16_zot_van_teralfene
 

Naar goede jaarlijkse gewoonte heeft het pretcollectief Zot van Teralfene de opbrengst van het hun kerstdrink weggeschonken aan de Teralfense scholen. De directeurs Stijn en Johan van De Regenboog en Sint Jan ware beiden aanwezig om de cheque 500 euro in ontvangst te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Taaltassen vergemakkelijken lessen Nederlands voor anderstaligen

20200204_112228
 

De provincie Vlaams-Brabant stelde 75 nieuwe Taaltassen samen voor bibliotheken met een Taalpunt Nederlands. In deze Taaltassen  zit educatief materiaal, zoals spelen en boeken. Leerkrachten kunnen ze ontlenen om hiermee aan de slag te gaan tijdens hun lessen Nederlands voor anderstaligen. De bibliotheken van Liedekerke, Wemmel, Machelen, Hoeilaart en Landen ontvingen elk 15 verschillende Taaltassen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2020
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Voordracht van Eyck - Jaar 2020

Jan_dumolyn__1_
 

De wereld van Jan van Eyck is er een van mobiliteit binnen het dichte stedelijk netwerk van de Bourgondische Nederlanden. Verbonden aan het hof van de hertog, dat ook van stad tot stad reist, en binnen het mobiele kunstenaarsmilieu van zijn tijd ontpopt zich het grootste schilderstalentvan alle tijden. Een visuele revolutie komt tot stand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 09 feb 2020
Jacky Delcour | 06 feb 2020
Guido Van Cauwelaert | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief