Laatste artikels van Affligem

C21

AFFLIGEM - Het CIRCULATIEPLAN van ESSENE

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Het studiebureau MINT dat door het gemeentebestuur belast werd met het uitwerken van een circulatieplan voor Essene heeft haar eindrapport voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Het schepencollege vroeg aan het studiebureau de interessante voorstellen die haalbaar en betaalbaar zijn uit de participatie-momenten te filteren. Hierbij was er bijzondere aandacht voor voorstellen die ruim gedragen zijn.  
 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Gemeente is niet akkoord met windmolens op de voorziene locatie

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit

“Gemeente is zeer duidelijk: voor ons nooit op deze locatie!” Engie en Eoly zijn van plan om twee windmolens te bouwen in Affligem, één in de buurt van de Kortenbos en één aan de Buikouterbaan en de Zwarteberg, beide in de open kouter. Tijdens een informatiemarkt op 7 december 2022 werd door de beide bedrijven toelichting gegeven over deze plannen. Het Lokaal Bestuur werd niet vooraf in kennis gesteld. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
18 jan 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Er staat een nieuwe hondenpoeppaal op het vernieuwd Driesplein

Colpaert_galmaarden_hondjes_2
Illustratiebeeld. Foto Marc Colpaert
 
Ook in Affligem geldt er een opruimplicht voor hondenpoep.  Hondenpoepzakjes op zak hebben is verplicht bij wet. Je kan de biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes kopen in elke krantenwinkel. Daarnaast telt de gemeente vier hondenpoeppalen, waarvan de laatste versie staat op het vernieuwde Driesplein.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - De gemeente gaat grafzerken verwijderen vanaf de maand januari

Editie_galmaarden_kerkhof_2__kopie_
Illustratiefoto Marc Colpaert
 

In september 2021 besliste het college van burgemeester en schepenen van Affligem de zerken te ruimen van niet-geconcedeerde graven op de drie begraafplaatsen. Dit zijn percelen waarop destijds geen concessie werd genomen. Deze beslissing werd een jaar aangeplakt aan de diverse graven. In de loop van januari zal de gemeente de grafzerken ruimen. Deze ruiming kadert in een duurzame . 

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO - Help mee met de najaarscampagne voor Hachiko-assistentiehonden want ze veranderen levens

A_hond
Nu de temperaturen zakken, duikt Hachiko opnieuw in haar najaarscampagne. En die zet sterk in op de zoektocht naar nieuwe gastgezinnen en sponsors voor toekomstige assistentiehonden. Daarnaast zamelt deze Belgische vzw volop geld in voor de aankoop van de winterpups, zo kunnen ze alweer een nieuwe generatie opleiden. Hachiko-honden geven mensen met een motorische beperking of epilepsie kans op een zelfstandiger leven, met een kwispelende vriend aan hun zijde.

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE/REGIO - Jobdag van 3Wplus met warme wafels en gl├╝hwein om 15 vacatures in te vullen:

Jobdag_3wplus
 

Met de organisatie van een jobdag nu vrijdag 16 december wil het bedrijf 3Wplus uit Asse minstens een deel van haar 15 openstaande vacatures invullen. Voor de sollicitanten zijn er warme wafels en glühwein. En met de hulp van onze website www.editiepajot.com moet dit toch lukken. ‘Enkel een vacature op de VDAB-website plaatsen, is tegenwoordig niet meer genoeg’, zegt HR-verantwoordelijke Ann Wattez 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO - Toon je hart voor gezinnen met verdriet want een kind verliezen is enorm zwaar

318529157_511226861033632_157901034771122803_n
 

Iedereen kent wel iemand die een kind verloor. Om al die gezinnen met immens verdriet een warm hart toe te dragen in aanloop naar de feestdagen, organiseert vzw het Berrefonds van 11 tot en met 17 december opnieuw een Koesterweek. Je kan zelf je hart tonen, deelnemen aan interessante, gratis webinars en workshops en zelfs koekjes versieren met de naam van een kind dat gemist wordt. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

ASSE - Vrij en Blij liet CC Asse helemaal vol lopen door hun humor

Asse_toneel
 
Na ‘Pas op voor de kleine’ in juni dit jaar, stond de plaatselijke toneelkring Vrij en Blij het voorbije weekend op het podium met haar jaarlijkse decemberproductie. En dat humor weer de rode draad was, hoeft niet meer gezegd. Vier keer een volle zaal: een waar succes! Het werd bevestigd: God drinkt wel degelijk Duvel! En hoe? 
 

Klik hier om meer te lezen

 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

TERNAT/LIEDEKERKE/AFFLIGEM - Koop een eerlijk geschenk in de Wereldwinkel

682eb823-cf0c-4b28-96e2-a49630cf0807
 

Wie nog op zoek is naar een leuk en eerlijk geschenk, waarvoor de producent een leefbaar loon ontving, moet zeker eens binnen springen in de Oxfam Wereldwinkel in Sint-Katherina-Lombeek. Lees er alles over in het OXFAM Magazine. Wie het niet in de bus kreeg kan het ook online lezen op https://issuu.com/oxfamsol/docs/issuu-a-130-nl-d-oxfam_magazine_-_nr_3_-_08_2022  Er loopt momenteen ook een interessante wijnaktie. Voor verscheidene soorten krijg je 15% reductie bij aankoop van 2 flessen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 dec 2022
Guido van Cauwelaert
 

AFFLIGEM - De tijdelijke opstelling met bloembakken wordt een definitieve oplossing

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
 

Het gemeentebestuur van Affligem besliste tijdens de gemeenteraad van 15 november om de tijdelijke opstelling met bloembakken in Essene om te zetten naar een definitieve oplossing. Er werd dus duidelijk geluisterd naar de algemene bezorgdheid van de inwoners uit de Burgemeester Wambacqstraat, Kerlemeers en Boonhof dat het sluipverkeer voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgt.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief