Laatste artikels van Affligem

AFFLIGEM - 75-jarigen van Hekelgem vierden feest

2017-10-07_re__nie_van_de_75_j-hekelgem__5_a
 

Dankzij de inzet van Antoinette Van de Perre, Marie-Jeanne Palsterman, Clemence Verleysen, Robert van Geite en Leo De Ryck konden de 75-jarigen van Hekelgem feesten in d’ Oude brouwerij.

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - ‘De Mooiste Nacht 2017’ kiest voor ‘Vereniging voor Spina Bifida & Hydrocephalus’ als goed doel

10-07_de_mooiste_nacht_2017
 

Op zaterdag 7 oktober vindt in zaal De Montil te Affligem de derde editie van ‘De Mooiste Nacht’ plaats. Christoff en Lindsay zullen samen met Willy Sommers en een orkest garant staan voor een fantastisch live-concert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 okt 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Van Lierde finaliseert haar integraal nieuw woonzorgcentrum

Van_lierde
Delegatie van het gelukkige bouwteam : van links naar rechts : de technisch adviseur, de algemeen directeur en de voorzitter van het woonzorgcentrum, de aannemer en de architect (Ingezonden foto)
 

 Het nieuwe woonzorgcentrum in de dorpskern van Hekelgem – Affligem, is een feit. Amper 25 maanden na de aanvang van de bouw, is de VZW WZC Van Lierde erin geslaagd de volledige nieuwbouw van ca 8000 m² af te werken en ondertussen het oude gebouw te slopen. Daarmee komt een einde aan de decennialange, vaak politiek-getinte discussie over de vernieuwbouw en uitbreiding van het oude woonzorgcentrum van begin zeventiger jaren.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
26 sep 2017
Felix Merckx
Ingezonden foto
 

Inrichting Abdijomgeving AFFLIGEM: heel wat internationale belangstelling

Img_5908_b_is
 

Begin 2017 ondertekenden de abdijgemeenschap van Affligem, de stad Aalst, de gemeente Affligem en het Regionaal Landschap Erembald-Kravaal een samenwerkingsakkoord omtrent de inrichting van de omgeving rond de eeuwenoude Benedictijnerabdij van Affligem.

 

Klik hier om meer te lezen

 
21 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Volgens de volksmond zou Essene ontstaan zijn rond een boomkapel

2017-09_17_essene_rond__boomkapel__1_a
 

Deze zou gestaan hebben aan de bron van de Kerlemeersbeek. Best mogelijk dat het hier gaat om de boomkapel aan de lindeboom op de Dokken. Deze H. Hartboomkapel verdween spijtig eind jaren zeventig. De oorsprong tot oprichting is hier onbekend.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE - Comith organiseert Comithathon voor De Valier

2017-09-18_de_valier_____comithathon
 

Recent zijn de regels voor het toekennen van zorgbudgetten veranderd. Zorginstellingen moeten nu zelf op zoek gaan naar mensen die hulp nodig hebben. Marketing en communicatie spelen daarin een veel grotere rol dan vroeger. En die knowhow hebben ze vaak niet.

 

Klik hier om meer te lezen

 
19 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM staat op de vijfde plaats Beste Bibliotheek van Vlaanderen

2017-09-14_bibliotheek__bellekkouter__100_a
 

De Bibliotheek Bilzen is door publiek en vakjury gekozen tot Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2017/2018. Bilzen won de finale, die bestond uit zes genomineerde openbare bibliotheken - een per Vlaamse provincie en een uit het hoofdstedelijk gewest Brussel - en kreeg tijdens het congres Informatie aan Zee in Oostende de NBD Biblion Award uitgereikt door Sven Gatz, Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

 

Klik hier om meer te lezen

 
16 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM en Aalst laten hun inwoners lang genieten van de vruchten van hun eigen boomgaard

2016-10-22_mobiele_fruitpersactie__3_a
 

Heb je appels of peren uit je eigen boomgaard? Kom dan langs met je fruit om het door ‘De Mobiele Fruitpers’ te laten persen tot heerlijk vers natuurtroebel sap. Er kan gemengd worden met ander fruit : bijvoorbeeld rode of zwarte bessen, aardbeien, pruimen, rode bieten…

 

Klik hier om meer te lezen

 
07 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Teralfene sloot kermis af met de legendarische sjakosjenworp

2017-09-02_kermis__teralfene__3_a
 

Zaterdag, tijdens kermis Teralfene, werd door de Gezinsbond Teralfene al voor de achtste keer een speelgoedmarkt georganiseerd. Vervolgen met de sjakosjenworp voor de junior. Zondag was het openluchtcafé rond de kiosk met optredens van fanfares en harmonieën.

 

Klik hier om meer te lezen

 
05 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Muzikaal feest in Essene op 1 oktober

2017-09-04_essene_200_jaar_van_peteghemorgel_2a_
 

Misschien weet u het nog niet, maar de Kerk van OLV Bezoeking te Essene beschikt over een orgel uit 1817 van de beroemde orgelbouwersfamilie Van Peteghem. Om dit 200-jarig jubileum te vieren organiseert de Orgelkring Essene in samenwerking met het Gemeentebestuur Affligem op 1 oktober om 16u een feestelijk concert.

 

Klik hier om meer te lezen

 
04 sep 2017
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 22 aug 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief