Laatste artikels van Affligem

Missie hartchirurgie vanuit AFFLIGEM

Dr_sb__karine_en_lisa_samen_met_dr_milton_v
 

Project hartchirurgie in Managua (Nicaragua). De organisatie (ngo) World Heart Caregivers (WHC) (https://worldheartcaregivers.com/network) met hoofdzetel in Canada heeft als primair doel om hartchirurgische ingrepen uit te voeren in landen waar dit momenteel ‘nog' niet mogelijk is.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Zot van Teralfene schenkt reischeques aan dorpsscholen

02-16_zot_van_teralfene
 

Naar goede jaarlijkse gewoonte heeft het pretcollectief Zot van Teralfene de opbrengst van het hun kerstdrink weggeschonken aan de Teralfense scholen. De directeurs Stijn en Johan van De Regenboog en Sint Jan ware beiden aanwezig om de cheque 500 euro in ontvangst te nemen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Taaltassen vergemakkelijken lessen Nederlands voor anderstaligen

20200204_112228
 

De provincie Vlaams-Brabant stelde 75 nieuwe Taaltassen samen voor bibliotheken met een Taalpunt Nederlands. In deze Taaltassen  zit educatief materiaal, zoals spelen en boeken. Leerkrachten kunnen ze ontlenen om hiermee aan de slag te gaan tijdens hun lessen Nederlands voor anderstaligen. De bibliotheken van Liedekerke, Wemmel, Machelen, Hoeilaart en Landen ontvingen elk 15 verschillende Taaltassen.

 

Klik hier om meer te lezen

 
15 feb 2020
Marc Sluys
 

AFFLIGEM - Voordracht van Eyck - Jaar 2020

Jan_dumolyn__1_
 

De wereld van Jan van Eyck is er een van mobiliteit binnen het dichte stedelijk netwerk van de Bourgondische Nederlanden. Verbonden aan het hof van de hertog, dat ook van stad tot stad reist, en binnen het mobiele kunstenaarsmilieu van zijn tijd ontpopt zich het grootste schilderstalentvan alle tijden. Een visuele revolutie komt tot stand.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM / LIEDEKERKE / ROOSDAAL - Om de Sportregiowerking nog te versterken hebben 10 Pajotse gemeenten samen beslist om een halftijdse coördinator aan te stellen

Sport_pajottenland__1_ab
 

Na een schriftelijke en mondelinge examenronde werd Bert Meganck aangesteld als deskundige Sport. Naast het organiseren van de regio-evenementen, zal hij instaan voor het voorbereiden en opvolgen van de subsidiedossiers voor Sport Vlaanderen, de communicatie verder uitbouwen met de ontwikkeling van een regiowebsite en het verzorgen van de sociale media, win-win situaties creëren door schaalvergroting, uitwerken van een regionaal subsidiebeleid,…

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - KVLV verandert van naam en heet voortaan Ferm

Affligem-_kvlv_voortaan_ferm
 

Vrouwenvereniging KVLV verandert na een halve eeuw van naam en koos voor Ferm. Die nieuwe merknaam deelt ze met een aantal van haar dochters. Gezinsondersteunende diensten, ontstaan uit groeiende maatschappelijke noden rond zorg zoals Landelijke Thuiszorg, Landelijke Kinderopvang, Puuur Huishoudhulp ... Vandaag zijn ze één krachtig netwerk met een nieuw verhaal.

 

Klik hier om meer te lezen

 
10 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

IPMS AFFLIGEM beurs Plastic & Steel

2020-10-10__ipms_affligem_beurs_plastic___steel
 

De vereniging is opgericht in december 2015, naar aanleiding van de vele vragen naar een plaatselijke modelbouwclub door bezoekers van de beurs Plastic & Steel. Bij de start waren ze met 5 personen en dit is ondertussen gegroeid tot meer dan 20 leden, waarvan een groot deel uit Affligem en de buurgemeenten. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

AFFLIGEM - Laatste vrachtwagen naar Roemenië

2020-07-02_goederen_naar_roemeni_____1_abc
 

Eind vorig jaar stuurden we een brief naar alle medewerkers en Sympathisanten dat we gingen stoppen met verzamelen van goederen en aan afbouwen dachten. we verzamelden geen kledij en speelgoed meer en nu was het moment gekomen om af te ronden.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

Voor de 10e keer op rij organiseerde het gemeentebestuur het fantastische AFFLIGEM Kermist

2020-02-01_kermist_10_jaar__7_ab
 

Affligem Kermist verzamelt een aantal plaatselijke partners onder één dak. Geen dure lichteffecten, grote kermisattracties of tijdrovende podiumkunsten, maar een gezellig samenzijn met een gevarieerd, stijlvol en vooral heel leuk aanbod.

 

Klik hier om meer te lezen

 
03 feb 2020
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 

18 Vlaams-Brabantse gemeenten zijn toegankelijk

Auto-11
18 Vlaams-Brabantse gemeenten zijn toegankelijk. Foto Ingezonden
 

 De gemeenten Aarschot, Affligem, Diest, Halle, Huldenberg, Kapelle-op-den-Bos, Lennik, Leuven, Lubbeek, Machelen, MerchtemSint-Pieters-Leeuw,Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zaventem, Zemst en Zoutleeuw mogen zich Toegankelijke Gemeente noemen. Ze voerden het afgelopen jaar het provinciale actieprogramma rond toegankelijkheid  uit en ontvingen op 24 januari het handvest.

 

Klik hier om meer te lezen

 
27 jan 2020
Marc Sluys
 
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 14 jan 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 28 nov 2019

archief