Laatste artikels van Affligem

C21 Css

AFFLIGEM - Een nieuwe asfaltlaag voor De Bellestraat

20220704_persbericht_heraanleg_bellestraat_asfaltlaag-bijlage_fotorolmachine__kopie_
 
Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem een nieuwe asfaltlaag aan te leggen. Op 27 en 28 augustus zal een deel van de Bellestraat voorzien worden van een nieuw asfalt. Om deze werken goed te kunnen uitvoeren, is er geen doorgaand verkeer mogelijk vanaf de Bellekoutersite, waarvan de parking wel bereikbaar blijft, en de Buikouterbaan / Diepestraat, die ook bereikbaar blijven. Er zal er een omleiding voorzien worden langs Teralfene en Essene.
 

Klik hier om meer te lezen

 
08 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Het tweejaarlijks kunstevenement Openatelier is aan haar tiende editie toe

Openattelier_jorisv__joris_verbeeck_
Ingezonden foto
 
Deze zomer zal het publiek opnieuw de gelegenheid krijgen om kennis te maken met het werk van  Affligemse kunstenaars, aangevuld met gastkunstenaars uit België. De jubileumeditie gaat door bij de  kunstenaars zelf en op enkele uitgelezen locaties. Midden augustus worden op verschillende locaties de deuren opengegooid en kan u opnieuw genieten van  een boeiende ontdekkingstocht met werk van 37 kunstenaars. Het aantal disciplines is weer bijzonder  gevarieerd: schilderkunst, beeldhouwkunst, glaskunst, keramiek, fotografie, grafiek, tekenkunst,  installaties… 
 

Klik hier om meer te lezen

 
06 aug 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

Lokaal bestuur AFFLIGEM wil het perceel Ternatsestraat 51 als voorbereiding op circulatieplan Essene

20220718_persbericht_aankoop_ternatsestraat_51_voor_circulatieplan-bijlage_plannetje
 

Het circulatieplan moet dienen om verschillende mobiliteitsknelpunten te helpen oplossen. Een deel daarvan is verplaatsingen te “verduurzamen”. Dat wil zeggen dat het Lokaal Bestuur meer aandacht wil besteden aan Essenaren die met de fiets of te voet onderweg zijn. Fietsroutes en voetwegen worden zo veel mogelijk gesplitst van gemotoriseerd verkeer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
24 jul 2022
Sam Herremans
ingezonden
 

AFFLIGEM - Lokaal bestuur Affligem wil het perceel Ternatsestraat 51 als voorbereiding op circulatieplan Essene aankopen

20220718_persbericht_aankoop_ternatsestraat_51_voor_circulatieplan-bijlage_plannetje
 
Het circulatieplan moet dienen om verschillende mobiliteitsknelpunten te helpen oplossen. Een deel daarvan is verplaatsingen te “verduurzamen”. Dat wil zeggen dat het Lokaal Bestuur meer aandacht wil besteden aan Essenaren, die met de fiets of te voet onderweg zijn. Fietsroutes en voetwegen worden zo veel mogelijk gesplitst van gemotoriseerd verkeer. Studiebureau Mint kan het perceel mee opnemen als doorgang voor voetgangers en fietsers in de ontwikkeling van het volgende fase van het plan.
 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
20 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Leerlingen hielpen de natuur een handje in de Koudenbergbeekvallei

Affligem_werken_natuurpunt
Ingezonden foto
 

De gemeente Affligem, Natuurpunt en de provincie Vlaams-Brabant organiseerden een 'Educatief natuurbeheer' in de gemeente Affligem. Veel enthousiaste helpers waren in de Koudenbergbeekvallei in Affligem. Het waren de leerlingen van het 4de leerjaar van Sint-Vincentius uit Hekelgem en het 5de leerjaar van Sint-Jan Teralfene die de handen uit de mouwen staken. 

 

Klik hier om meer te lezen

 
12 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

REGIO/VOLLEZELE - Uniek ponykamp voor meer dan 100 ruiters op de flank van de Congoberg

Editie_galmaarden_pony_kamp_6__kopie_
Ze gingen op zaterdag van start met een dansje.- foto Marc Colpaert
 

Meer dan 100 meisjes en jongens uit Merchtem, Affligem, Opwijk, Asse, Pepingen, Kester, Wambeek en natuurlijk  Vollezele, genoten gedurende een hele week van een ponykamp ter hoogte van de Congoberg in Vollezele. Het opzetten van zo een uniek kamp zorgt voor heel wat kopzorgen bij de organisatoren. "Vroeger mochten alle beestjes gewoon samen op één weide lopen, maar met de nieuwe richtlijnen moeten alle  ponies elk apart in een box staan 

 

Klik hier om meer te lezen

 
11 jul 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

AFFLIGEM - Voorziene werken in de Bellestraat voor twee weken uitgesteld

Affligem_logo_rgb_rechthoek_rood_wit
Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem de wegversmalling te verwijderen. Van 1 tot 5 augustus zal de wegversmalling verwijderd worden, die net voor het inrijden van het dorp ligt. Doorgaand verkeer zal mogelijk blijven, er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.
Oorspronkelijk waren de werken voorzien voor 12 tot 15 juli, maar ze worden nu dus met twee weken uitgesteld. 

 

 

Klik hier om meer te lezen

 
09 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - De vernieuwing van het Knuppelpad is goedgekeurd

20220701_persbericht_heraanleg_knuppelpad-bijlage_knuppelpad__kopie_
Ingezonden foto
 

Vlaanderen keurde het project “Herstellen van het knuppelpad in Affligem” goed. Dat wil zeggen dat Pro Natura in het najaar aan de slag zal gaan om het huidige pad in Essene te vervangen door een duurzamere versie. Bij de aankoop van een stuk bosgebied achter de Wijk Pelink enkele jaren geleden, werd het gebied in samenspraak met verschillende partners aangelegd. Er werd ruimte gecreëerd voor natuurbeheer, educatie, recreatie en toerisme.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jul 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Werken aan de Denderbrug op 6 en 7 juli in Teralfene

A_plannetje_denderbrug

Op 6 en 7 juli zijn er werken gepland in opdracht van De Vlaamse Waterweg vzw aan de Denderburg die de J.B. Callebautstraat verbindt met de De Nayerstraat in Denderleeuw. De Denderbrug wordt tijdens de werken volledig opgehaald dus er is van 09.00 tot 15.00 uur geen doorgang mogelijk, ook niet voor fietsers en voetgangers. Vanaf 15.00 uur zal de brug 

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 

AFFLIGEM - Geen wegversmalling meer in de Bellestraat

Image001__6_

Lokaal bestuur Affligem gaf goedkeuring om in de Bellestraat te Hekelgem een nieuwe asfalt-laag aan te leggen en de wegversmalling te verwijderen. Van 12 tot 15 juli zal de wegversmalling verwijderd worden, die net voor het inrijden van het dorp ligt. Doorgaand verkeer zal mogelijk blijven, er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.   

 

Klik hier om meer te lezen

 
29 jun 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief