PEPINGEN - Mooie milieu-wandkalender valt in de brievenbussen

C21

PEPINGEN - Mooie milieu-wandkalender valt in de brievenbussen

Editiepajot_pepingen_milieukalender_foto_felix_merckx
 

De gemeente Pepingen geeft voor de eerste maal een milieukalender uit. Deze milieukalender bevat per maand allerlei nuttige milieutips en vermeldt informatie in verband met de verschillende afvalinzamelingen in de gemeente. Ook allerlei gemeentelijke activiteiten zijn aangeduid op de kalender.

De gemeente Pepingen maakt werk van een duurzaam milieubeleid !

De consumptiemaatschappij doet de afvalberg weinig goed. De industrie produceert een aanbod van goederen dat enorm uitgebreid is en ook de consument doet zijn duit in het zakje voor een afvalrijk gedrag.

Restafval wordt verbrand in moderne, aangepaste installaties met gaswassing en energierecuperatie maar verbrandingsovens blijven last hebben met dioxine – uitstoot, stank, … Daarom is het beter voor het milieu om afval te gaan vermijden (bv. anti-reclamestickers, brooddoos, thuiscomposteren,….), producten te gaan hergebruiken (bv. kringloopwinkel, retourflessen, navulbare potloden,...) of te gaan sorteren en recycleren waardoor afvalsoorten (glas, papier, plastiek) opnieuw gebruikt kunnen worden. 

De nuttige milieutips op de milieukalender zorgen ervoor dat er minder afval in de restfractiezak zal verdwijnen. Dit betekent zowel winst voor het milieu als voor de portemonnee.

In de milieukalender zijn ook afvalpreventietips opgenomen voor de organisatie van evenementen. Afvalarm organiseren begint reeds bij de zoektocht naar sponsering. Ook de papierberg die bij de organisatie van een evenement samen hangt kan aanzienlijk gereduceerd worden evenals het verpakkingsafval die gepaard gaat met de drankverkoop. Ook het inzamelen van het afval tijdens de duur van het evenement is een aandachtspunt.

Website: www.pepingen.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jan 2009
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 aug 2022

archief