PEPINGEN – Basisscholen winnen weddenschap

C21

PEPINGEN – Basisscholen winnen weddenschap

Editiepajot_brooddozenactie_pepingen_foto_deschuyffeleer__2_
GBS Harten Troef rondt de brooddozenactie af met een milieuvriendelijke en gezonde receptie. Foto: Deschuyffeleer.
 
Editiepajot_brooddozenactie_pepingen_foto_deschuyffeleer__7_
Editiepajot_brooddozenactie_pepingen_foto_deschuyffeleer__5___1980_x_1560_
Editiepajot_brooddozenactie_pepingen_foto_deschuyffeleer__3_
 
Editiepajot_brooddozenactie_pepingen_foto_deschuyffeleer__8_
 

Begin december ging de gemeente Pepingen in samenwerking met de milieuadviesraad een weddenschap aan  met de leerlingen van haar twee basisscholen. Enerzijds verbonden de talrijke schoolgangers die boterhammen eten over de middag er zich toe om enkel nog gebruik te maken van een brooddoos en tevens overtollige en overbodige verpakking te weren. Als tegenprestatie beloofde de gemeente anderzijds een milieuvriendelijke en gezonde nieuwjaarsreceptie.

“Bij aanvang van de brooddoosactie werden de leerlingen terdege bewust gemaakt van de belangrijke rol dat het milieu speelt in het dagelijkse leven. Voor de sensibiliseringscampagne  werd dan ook een beroep gedaan op de overtuiging en de motivatie van het voltallig lerarenkorps”, aldus Els Leunens, leerkracht en MOS-verantwoordelijke.

“Met de actie willen het gemeentebestuur, de milieuadviesraad, de directie en het personeel van de basisscholen en niet in het minst de kinderen samenwerken aan een duurzaam milieubeleid. Minder afval produceren en een halt toeroepen aan het gebruik van plastiek- en aluminiumfolie moeten hierbij de hoofdthema’s. Met een turfsysteem werd de gedragscode nauwlettend gestimuleerd en in de gaten gehouden”, aldus de tevreden gemeentelijke duurzaamheidsambtenaar Ann Cochez.

Belofte maakt schuld. De brooddoosactie bleef immers geen dode letter en kende meteen een onverhoopt succes. Als tegenprestatie voor de inzet mocht de school Harten Troef in Pepingen dan ook vanwege het gemeentebestuur de gebruikelijke felicitaties in ontvangst nemen en gezond smullen en klinken op de welgeslaagde actie. Spring in ’t veld in Bellingen komt overigens in die zin aanstaande maandag aan de beurt. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2009
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 29 aug 2022

archief