PEPINGEN – Vlinderijs op eerste Dag van de Boerennatuur

PEPINGEN – Vlinderijs op eerste Dag van de Boerennatuur

Sleedoornpage
Pepingen koestert de sleedoornpage, een vlinder die het moeilijk heeft
 

Gemeente Pepingen is de vlindergemeente van het Pajottenland. Samen met Natuurpunt, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, landbouwers en tal van verenigingen en inwoners wordt stevig samengewerkt aan activiteiten en terreininrichtingen in verband met vlinders. Nu zondag 2 juni geeft ook de Dag van de Boerennatuur extra aandacht aan de Pepingse vlinders. Van 10u tot 15u zijn er tal van activiteiten op de bio-velden van De Groentelaar in Pepingen (Huttestraat 46, 1674 Bellingen). Tijdens deze 1ste Dag van de Boerennatuur wordt in heel Vlaanderen de positieve samenwerking tussen landbouw en natuur in de kijker gezet.

 

“Samen met de Pajotse 'Mottenvanger' en gidsen van de Bijenwerkgroep speuren we naar motten, vlinders en ander klein gespuis op de biovelden. Kom langs voor kleine ontdekkingstochtjes in de groenteteelt met insectenkenners. Smulschuur Bogaerde ontwikkelde twee nieuwe ijssmaken op basis van vlinderplanten. Dit ijs wordt in primeur geserveerd en zal nadien ook in de Smulschuur verkocht worden in samenwerking met Natuurpunt (bijdrage aan natuurbeheer en -aankopen).” Aldus de organisatoren.

 

Doorlopend van 10u tot 15u:

    Biobar en biohapjes

    Nachtvlinders van op 't veld met de Mottenvanger

    Info bioboerderij en Boerennatuur

 

11u30 en 14u30: bijenwandeling op de velden

 

14u tot 15u: vlinderijs van Smulschuur Bogaerde, primeur!

 

Meer informatie:

Contactpersoon: Elyn Remy, elyn@pajot-zenne.be, 0486 712 087

 

Algemene info over het vlinderproject:

Gemeente Pepingen heeft 2 vlinders als Koesterburen: het bruin blauwtje en de sleedoornpage, wat leidde tot de benaming ‘vlindergemeente’. Met een combinatie van nieuwe terreinprojecten en creatieve doelgroepacties zal dit project de aandacht voor biodiversiteit in Pepingen versterken en uitbreiden om de gemeente als een volwaardige vlindergemeente in te richten en te promoten. Zo zal een heus 'Vlinderpad' de natuurgebieden in de Vlindervallei en andere vlinderlocaties uit Pepingen verbinden. Verder zullen, in samenwerking met de verschillende partners o.a. een educatief vlinderpakket en een nieuw streekproduct ontwikkeld worden. Een Verkennerscursus in samenwerking met Natuurpunt zal geïnteresseerden inwijden in het landschap en de natuur van de vlindergemeente.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2019
Roger Swalens
Roger Swalens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 08 mei 2020
Godelieve Deschuyffeleer | 30 apr 2020

archief