Spetterende seizoenstart voor mountainbiker Jarne Vandersteen uit PEPINGEN

C21

Spetterende seizoenstart voor mountainbiker Jarne Vandersteen uit PEPINGEN

Img-20240226-wa0010
 
Het mountainbikeseizoen is nog maar net gestart en mountainbiker Jarne Vandersteen uit Pepingen stond al maar liefst 3 keer op het podium.
 
Voorbije weken vertoefde Jarne in de regio Calpe, Valencia en Gerona in Spanje. Naast volop trainen deed hij ook mee aan 3 UCI-wedstrijden, waarbij telkens de wereldtop aanwezig was.
Jarne, die dit jaar voor het competitieteam Now Cycling Team uit Gooik rijdt, komt uit in de categorie belofte (U23).
 
Tijdens de UCI C1-wedstrijd Shimano Supercup Massi in La Nucia (regio Calpe) stond hij samen met de eliterenners aan de start. Jarne behaalde er de 12e plaats algemeen. Hij mocht het hoogste schavotje bij de beloften beklimmen.
 
In het weekend van 17 februari stond de UCI HC-wedstrijd (buiten-categorie) in Chelva op de planning. Door het hoge niveau van wedstrijd rijden de beloften hierbij een aparte wedstrijd. Ook hier stond de wereldtop aan de start. Door oponthoud in de startklim werd het een heuse inhaalrace en reed Jarne naar de kopgroep toe. Ondanks geen enkel recuperatiemoment behaalde hij een knappe 5e plaats.
 
Voorbije zaterdag vond de UCI HC-wedstrijd Shimano Supercup Massi in Banyoles plaats. Deze wedstrijd wordt aanzien als de belangrijkste startwedstrijd van het MTB-seizoen. Jarne mocht op de 3e startrij vertrekken (wat betekent dat er veel grote namen aanwezig waren) in een pak van 120 belofte-renners. Hij reed de hele wedstrijd in de kopgroep mee. In de laatste slotklim kon hij de leiding nemen en die plaats liet hij niet meer los, voor de Amerikaan Bjorn Riley die al een paar wereldbekerpodia op zijn palmares heeft staan . Jarne wint zo zijn eerste buiten categorie-wedstrijd!
 
Jarne Vandersteen heeft al heel wat internationale zeges op zijn naam staan. Zo behaalde hij als junior ooit de eindwinst in de MTB 3 Nations Cup.
 
Hij maakt al voor het 6e jaar op rij deel uit van het Belgian Cycling Team onder leiding van bondscoach Filip Meirhaeghe. Hij wist zich al elk jaar te selecteren voor het EK en WK. Ook stond hij voorbije jaren steeds op het podium van het Belgisch kampioenschap.
 
In België zijn er maar 4 UCI-wedstrijden, waardoor Jarne telkens naar het buitenland moet trekken om zich te kunnen meten aan de top. Zo staat hij in maart aan de start van de HC-wedstrijd in Marseille en de C1-wedstrijd in Oldenzaal (NL).
 
Wil je op de hoogte blijven van zijn prestaties? Volg Jarne Vandersteen dan zeker op zijn Facebook-fanpage en Instagrampagina( jarnevanderst1). Om zijn vervoers-en verblijfskosten te bekostigen, is Jarne ook nog op zoek naar sponsoring. Wil je hem steunen? Neem vrijblijvend contact met hem op.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief