Eddy Timmerman trekt VLB Lijst van de Burger in oktober 2024

C21

Eddy Timmerman trekt VLB Lijst van de Burger in oktober 2024

20240617_eddy_timmermans_lijsttrekker_lijst_van_de_burger_pepingen_01
 
De fractie LVB – Lijst van de Burger Pepingen duidt huidig burgemeester Eddy Timmermans aan als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024.
Eddy Timmermans zetelt sinds 2006 in de gemeenteraad en haalde bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen 810 voorkeursstemmen. Hij heeft tien jaar ervaring als burgemeester van Pepingen en wil daar met veel goesting mee verder gaan.
“Ik ben bijzonder trots om voor onze mooie plattelandsgemeente opnieuw de LVB-lijst te trekken”, zegt Eddy Timmermans. “Burgemeester zijn is voor mij oprecht een eer en een genoegen. Dicht bij de mensen kan je het verschil maken en dat doen we ook. Niet vanuit een ivoren toren, maar met een open deur en een open vizier. Pepingen is onze thuis. Daar bouwen we samen aan. Ik heb alle vertrouwen in onze ploeg boordevol ervaring en vernieuwing. Met beide voeten in het verenigingsleven en onze gemeenschap voelen ze wat er leeft. Voor ons telt elke burger en elke deelgemeente. Onze slogan #TrotsOpPepingen, #TrotsOpBeert, #TrotsOpElingen,… komt recht uit het hart. Onze dorpen zijn voor ons stuk voor stuk ‘hartje Pepingen’. Daar zien we de kracht van samenwerking en verbinding. Pepingen leeft, groeit en bruist op elke vierkante centimeter, samen met onze ploeg wil ik dat met hart en ziel blijven ondersteunen.”
Bruisende dorpen en nabije dienstverlening
“We gaan voor een landelijk Pepingen met bruisende dorpskernen én nabije dienstverlening. Wonen, werken en leven is uniek in Pepingen maar de leefbaarheid staat onder druk. Ik merk de drang om alles te minderen en centraliseren, desnoods buiten de gemeente, maar dan blijven enkel slaapdorpjes over. We nemen het op voor de vaste waarden in onze dorpen: onze burgers, verenigingen, vrijwilligers, zelfstandigen, landbouwers, scholen,… Zij doen onze gemeente leven. We moeten ervoor zorgen dat essentiële diensten zoals kinderopvang, cashpunten, een bib, een huisarts, gemeentelijke administratie, openbaar vervoer… in onze gemeente, dicht bij onze burgers kunnen blijven. Daar werken we nu al aan.”
Sterk Pepingen in sterk Pajottenland
 “We moeten de toekomst niet afwachten, maar er zelf vorm aan geven. Niet afbreken, maar samen een sterk Pepingen opbouwen in een sterk Pajottenland. Deze legislatuur is de basis gelegd met constructief beleid, robuust genoeg om ook de grote crisissen – corona, Oekraïne, inflatie, energie – goed door te komen. De schuldgraad daalde met 14% tot de laagste van het Pajottenland. We moeten dingen durven aanpakken, ook op langere termijn. De eerste grotere projecten zijn nu lopende en de komende jaren staat er nog veel meer in de steigers. Een haalbare meerjarenplanning zonder belastingverhoging maakt die gerichte investeringen nu mogelijk in dienstverlening, verkeersveiligheid en fietsinfrastructuur, welzijn, betaalbare woningen, jeugd- en sportaccommodatie, waterzuivering, landbouw en milieu, cultuur, erfgoed en het verenigingsleven. Dat maakt een sterker Pepingen dat als volwaardige partner aan tafel kan zitten om te praten over verdere samenwerkingen of fusies – maar alleen met draagvlak bij onze bevolking, door echte participatie. Het werk is zeker nog niet af. Ik zet met veel goesting samen met mijn dorpsgenoten de schouders onder een bruisend, leefbaar, landelijk en zorgzaam Pepingen.”
Gunther Roobaert, voorzitter van LVB – Lijst van de Burger: “Eddy heeft ondertussen meer dan tien jaar ervaring als burgemeester en doet dat zeer goed. Pepingen zit op een nieuw spoor, er is stabiliteit en toekomstperspectief. Er lopen heel wat bouwtechnische dossiers en openbare werken om de gemeente klaar te maken voor de toekomst. Daar sta je best stevig in de schoenen om de belangen van onze burgers te verdedigen en als man van de praktijk is hij daar als een vis in het water. Hij is heel bereikbaar, oplossingsgericht, zal altijd helpen waar hij kan en houdt het hoofd koel in moeilijke situaties. Toegewijd aan Pepingen - niet aan één of ander partijhoofdkwartier in Brussel – en met hart en ziel bezig voor alle Pepingenaren. Hij krijgt een dynamische ploeg achter zich, met ruimte voor ervaring en vernieuwing. Dat maken we later bekend. Met Eddy als lijsttrekker stappen we in oktober opnieuw met een constructief toekomstverhaal naar alle Pepingenaren.”
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 12 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief