LIEDEKERKE - Herinrichting stationsomgeving - Opening tunnel 29 april

C21

LIEDEKERKE - Herinrichting stationsomgeving - Opening tunnel 29 april

2016-04-28_liedekerke-_opening_nieuwe
 
2016-04-28_liedekerke-_opening_nieuwe2a
 
2016-04-28_liedekerke-_opening_nieuwe3a
 
2016-04-29_opening_nieuwe_wegtunnel__13_a
 
2016-04-29_opening_nieuwe_wegtunnel__15_a
 
2016-04-29_opening_nieuwe_wegtunnel__19_a
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Infrabel, NMBS, Farys en de gemeente Liedekerke werken sinds september 2013 aan de herinrichting van de stationsomgeving in Liedekerke. Met de vernieuwing willen de partners van de stationsbuurt een aangename omgeving maken die vlot bereikbaar is en waar alle weggebruikers een plaats krijgen.

 

De nieuwe tunnel onder het station van Liedekerke is klaar. Op vrijdag 29 april 2016 om 15.00 uur worden de tunnel en de nieuwe weg door de partners opengesteld voor het verkeer. Vanaf dan kunnen auto’s en fietsers via de nieuwe weg door de nieuwe tunnel rijden.

Bovendien neemt De Lijn vanaf dan ook de nieuwe bushalten langs de nieuwe weg in gebruik waardoor de bussen niet langer via de Stationsstraat zullen rijden. Allemaal belangrijke mijlpalen binnen de herinrichting van de stationsomgeving, maar dit betekent niet dat het project afgerond is.

 

Werken in Stationsstraat en Affligemsestraat vanaf mei.

Vanaf 3 mei 2016 verschuift Wegen en Verkeer de werken naar de Stationsstraat en de Affligemsestraat (N207). Hier wordt gewerkt tussen het station en de Zavelstraat. De werken omvatten de heraanleg van de

Stationsstraat (tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat) met onder meer een grotere diameter voor de riolering van het hemelwater en een nieuw wegdek. In de Affligemsestraat worden naast een nieuw wegdek ook 44 parkeerplaatsen voorzien.

 

Omleiding via de Muilenstraat.

Tijdens de werken in de Stationsstraat en de Affligemsestraat, die ongeveer drie maanden duren, wordt de zone tussen het station en de Zavelstraat afgesloten voor het verkeer . Er wordt tijdelijk een omleiding voorzien via de Affligemsestraat en de Muilenstraat.

 

De omleiding door de oude tunnel en via de Nijverheidszone Begijnenmeers wordt afgeschaft. Het verkeer kan vanaf de nieuwe rotonde via de Affligemsestraat richting centrum rijden. Het bestemmingsverkeer van en naar de parking bedrijvenpark wordt afgewikkeld via het bedrijvenpark zelf.

Alle handelaars in de Stationsstraat (uitgezonderd in de werkzone) blijven met de wagen bereikbaar via de omleiding. Alle huisvuil van de aangelanden in de werkzone van de Stationsstraat, zal door de aannemer Heijmans Infra gecentraliseerd worden op de hoek van de Stationsstraat met de Zavelstraat.

 

Werken parking kant Denderleeuw vanaf juli.

Na de werkzaamheden in de Stationsstraat en de Affligemsestraat (N207) wordt er gewerkt aan de nieuwe parking aan de kant van Denderleeuw . Dit gebeurt volgens de huidige planning tussen juli en september 2016. In het najaar starten vervolgens de werken aan de nieuwe fietsen wandelbrug over het natuurgebied die de Stationsstraat met de oude tunnel verbindt.

 

Infrabel werkt verder aan de perrons.

Infrabel, de beheerder van de spoorweginfrastructuur, werkt verder aan de verlenging van de perrons. Perron per perron worden de werken verder gezet. In de maand april wordt perron 4 beklinkerd zodat dit perron daarna over een afstand van 150 meter opengesteld kan worden. Momenteel blijven de perrons nog steeds toegankelijk via de oude onderdoorgang.

 

Start bouw nieuw Station.

NMBS start half mei 2016 met de bouw van het nieuwe station Liedekerke. Het nieuwe stationsgebouw komt in tegenstelling tot het vorige station aan de kant van het centrum. Dit benadrukt het belang van de stationsomgeving voor de bewoners van Liedekerke. Via de nieuwe tunnel onder de sporen kunnen treinreizigers in de toekomst de perrons rechtstreeks en veilig bereiken via trappen en liften. Dit is mogelijk van zodra de nieuwe perrons klaar zijn.

 

Het nieuwe, transparante station wordt samen met de ruimere stationsomgeving een aangename toegangspoort tot de gemeente. In het station komen loketten, een wachtzaal, toiletten en een horecazaak. De aanwezigheid van een horecazaak en de glazen architectuur van het gebouw zorgen bovendien voor de nodige sociale controle en veiligheid.

 

Wordt u misschien de nieuwe uitbater van deze horecazaak? NMBS is op zoek naar een uitbater. Er loopt een marktconsultatie voor de exploitatie van een ‘brasserie – koffiebar – broodzaak, warme snack – convenience store’ of een combinatie van deze concepten. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Andy Bosman van de dienst Concessies via het telefoonnummer 02/525 45 83.

 

Wegen en Verkeer VlaamsBrabant

016 66 57 50

wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be   

www.wegenenverkeer.be/liedekerke

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief