LIEDEKERKE - Vier dagen feest en amusement op Kermis Opperstraat

C21

LIEDEKERKE - Vier dagen feest en amusement op Kermis Opperstraat

2022-09-26_kermis_opperstraat__gesleept_
 

Kermis Opperstraat, dé hoogmis van de Liedekerkse evenementen, staat gepland van vrijdag 30 september tot en met maandag 3 oktober 2022.

 

Op vrijdag openen de scholen de kermis naar goede gewoonte met een ritje op de molens. Zo zijn de kleinste inwoners helemaal klaar zijn voor de Happy Opening om 18.00 uur waarbij alle attracties trakteren op kortingen. Om 21.00 uur is het tijd om de beetjes los te zwieren op de binnenkoer van het gemeentehuis op Kermis De Kikker, grat bejungled. Dat belooft!

 

Jaarmarkt

De jaarmarkt op zaterdag kreeg een upgrade en wordt een heuse smaak- en belevingsmarkt met meer dan 80 standhouders. Hierbij wordt de volledige Opperstraat tot aan de kruising met de Ed. Schelfhoutstraat ingenomen. Dit jaar dus extra veel ‘op en af’, ga zeker en vast eens tot boven!

 

Om 10.00 uur opent harmonie ‘De Dendergalm’ de jaarmarkt muzikaal. Vanaf dan start ook de UiTbeurs, met tal van verenigingen die zichzelf in de kijker zetten. En ook de Stationsstraat kermist dit jaar opnieuw mee met een shopping-opendeur.

 

Aperitiefconcert

Op zondag kunnen sportievelingen om 10.00 uur deelnemen aan de kinder- en Anti-Katerloop, terwijl de muziekliefhebbers om 11.00 uur aan hun trekken komen tijdens een aperitiefconcert met Tars Loothens en Steph Van Uytvanck ter ere van 100 jaar Toots Thielemans. 

 

In de namiddag breng je een bezoek aan de braderie en ambachtenmarkt of de tentoonstelling ‘Cinema Likert’ van de Heemkundige Kring. Deze laatste is trouwens het hele weekend open.

 

Op maandag is de kinderrommelmarkt vervangen door een gratis kindernamiddag met knutselworkshop (kruispunt Affligemsestraat en Opperstraat) en ballonnenplooier. ‘s Avonds sluiten we de kermis af met het Jacky Delcour-vuurwerk. De geluidsarme en diervriendelijke show vindt plaats om 21.00 uur op de zone tussen de Affligemsestraat en de Fabriekstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief