REGIO - Er wordt 2,6 miljoen geinvesteerd voor scholenbouw in Vlaams-Brabant

C21

REGIO - Er wordt 2,6 miljoen geinvesteerd voor scholenbouw in Vlaams-Brabant

Editie_colpaert_natuur_3__kopie_
Illustratiebeeld. - Foto Marc Colpaert
 

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zal € 2,6 miljoen euro investeren in scholenbouw in de provincie Vlaams-Brabant. 3 Vlaams-Brabantse scholen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. De gemeenteschool in Bever krijgt zomaar eventjes 2 miljoen, de vrije basisschool in Liedekerke 102.000 euro en de gemeentelijke basisschool voor Buitengewoon Onderwijs MOZA-IK uit Opwijk krijgt 57.811,65 euro. “We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Daarom beslisten we deze regeerperiode € 500 miljoen extra in schoolinfrastructuur te investeren. In totaal zal er deze periode € 3 miljard geïnvesteerd worden.”

 
Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden binnenkort het hoogst zullen zijn.
 
 Weyts investeert deze maand ruim € 2,6 miljoen in Vlaams-Brabantse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen duizenden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 3 Vlaams-Brabantse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 4 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.
 
Gemeentelijke Basisschool Ak'Cent in Bever verkrijgt voor 304 leerlingen € 2 miljoen voor afbraakwerken, een gedeeltelijke verbouwing en een nieuwbouw met omgevingswerken. In Weerde (Zemst) voert Vrije Basisschool De Zonnewijzer met € 186.700 ventilatiewerken uit. De Vrije Basisschool in Liedekerke kan met € 102.000 de turnzaal isoleren en herinrichten en de gemeentelijke basisschool voor Buitengewoon Onderwijs MOZA-IK uit Opwijk krijgt 57.811,65 euro voor het uitvoeren van aanpassingingswerken ter hoogte van de aansluiting tussen het amfitheater en de achtergevel van de refter.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2022
Marc Colpaert/Marc Sluys
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 16 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert/Marc Colpaert | 20 dec 2022

archief