N-VA Halle-Vilvoorde trapt provinciale campagne af

C21

N-VA Halle-Vilvoorde trapt provinciale campagne af

Scherm__afbeelding_2024-09-03_om_10
 

 De N-VA-kandidaten van Halle-Vilvoorde trokken vandaag de provinciale campagne op gang in Vilvoorde. Als team willen zij voluit werken en strijden voor Vlaams-Brabantse welvaart en leefbaarheid.

Lijsttrekker Gunther Coppens hield vandaag persoonlijk halt bij alle 20 provinciale kandidaten van Halle-Vilvoorde en verdeelde de eerste 100 affiches die de komende weken in heel de regio zullen opduiken. Daarmee werd de provinciale N-VA-campagne officieel afgetrapt.
Halle-Vilvoorde staat voor talrijke uitdagingen, waaronder de hoge druk op de open ruimte en de daarmee gepaard gaande kwesties inzake gemeenschaps-vorming en integratie.
 
Onder het motto ‘Nederlands, Nederlands, Nederlands’ wil de N-VA blijven werken aan een Vlaams-Brabant waar elkeen zijn thuis van kan maken. We reiken de hand aan iedereen om deel uit te maken van de lokale gemeenschap. Het aanleren van de taal is daarbij de eerste voorwaarde om je toekomst vast te leggen. Werken, kinderen opvolgen op school, met je buren praten of een gemeentelijke dienst contacteren, vereisen allemaal dat je de taal machtig bent. Mensen kunnen zo hun leven in eigen handen nemen en zelf kansen grijpen.
Ook ondernemerschap moet in Vlaams-Brabant alle mogelijkheden krijgen, met respect voor de leefbaarheid van onze regio.
Verder wil N-VA Halle-Vilvoorde dat de provincie - zolang dit bestuurlijk niveau bestaat - zich nog meer toespitst op haar kerntaken. De aanleg van fietssnelwegen, het gedegen onderhoud van provinciale waterlopen, de stimulering van het toerisme als sterk groeiende economische troef en het beheer van de provinciale domeinen als meerwaarde voor onze regio, zijn er daar enkele van.
Ten slotte wil N-VA dat de financiën van de provincie op orde blijven. Tijdens de huidige legislatuur werden forse inspanningen geleverd op het vlak van budgetbeheer, zonder evenwel in te boeten aan investeringen. Die varieerden tussen de 22,3 en de 44,5 miljoen euro per jaar.
Tegelijkertijd werd de schuldenlast tijdens deze legislatuur stevig afgebouwd. Bij aanvang van de legislatuur bedroeg de totale schuld meer dan 60 miljoen euro. Tegen eind 2024 zal dit gedaald zijn tot 46 miljoen. Dit gezonde en realistische financieel beheer willen we verderzetten zonder belastingverhogingen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 aug 2024

archief