Vlaams Belang-DILBEEK verrast met nieuwe kopvrouw voormalig parlementslid Valerie Seyns trekt lijst

C21

Vlaams Belang-DILBEEK verrast met nieuwe kopvrouw voormalig parlementslid Valerie Seyns trekt lijst

Img_2202
Kris Peeters, Valérie Seyns, Nils Van Roy
 
Valérie Seyns: "Dilbeek is in snel tempo aan het evolueren tot de 20ste gemeente van het Brussels Gewest. Zonder drastische beleidsommekeer is het hier over en uit voor de Vlamingen”
Ook bij Vlaams Belang-Dilbeek wordt alles in stelling gebracht voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. De lokale afdeling van de Vlaams-nationale partij kiest met de 47-jarige Valérie Seyns resoluut voor een sterke vrouw aan de kop.   
Seyns rust op een stevige portie politieke en professionele ervaring. Eerder zetelde ze als volksvertegenwoordiger in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement en de afgelopen 15 jaar was ze zaakvoerder van verscheidene handelszaken.
Seyns, die destijds in Molenbeek woonde, wil voorkomen dat Dilbeek hetzelfde lot ondergaat. “Ik woon al meer dan 10 jaar in Dilbeek en heb de situatie er aan een verschroeiend tempo op achteruit zien gaan. Dilbeek is in de feiten in snel tempo aan het evolueren tot de 20ste gemeente van het Brussels Gewest. Twee op drie kinderen in Dilbeek groeien op in een anderstalig gezin en bijna de helft van de inwoners heeft een buitenlandse herkomst. Zonder drastische beleidsommekeer is het hier over en uit voor de Vlamingen.”
Advocaat en diplomaat
Naast Seyns maakt Vlaams Belang ook al enkele andere namen bekend. Zo staat huidig gemeenteraadslid Nils Van Roy op de tweede plaats en zal voormalig gemeente- en provincieraadslid Kris Peeters de lijst duwen. Verder versterkt ook Jan Verleysen de lijst. Verleysen maakte carrière in de diplomatieke wereld en is al decennia actief binnen de Vlaamse beweging. Zo was hij van 2013 tot 2018 algemeen voorzitter van de Internationale Serviceclub Marnixring, die ijvert voor de ontplooiing van de Nederlandse taal en cultuur. Ook Johan Delva en advocaat Jurgen Ghoos engageren zich.   
“Versterk onze rangen”
Hoewel de partij al een heel eind staat met de lijstvorming zijn er nog enkel plaatsen vacant. Het bestuur roept geëngageerde inwoners dan ook op om zich mee kandidaat te stellen. “Iedereen die mee wil strijden voor een Vlaams en leefbaar Dilbeek is welkom om onze rangen te versterken”, aldus nog Seyns.
 
Kandidaten kunnen zich melden bij nvanroy@gmail.com   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief