DILBEEK viert 100 jarige Alice Toen

C21

DILBEEK viert 100 jarige Alice Toen

Alice_toen_groepsfoto
 
Actrice en Dilbeeks ereburger Alice Toen, geboren in 1924, mag vandaag maar liefst 100 kaarsjes uitblazen. Deze gelegenheid konden we niet laten voorbijgaan en ze werd door ons dan ook uitgebreid in de bloemetjes gezet!
Rijk gevulde carrière
Alice Toen werd bijna vijftien jaar geleden, in 2010, verkozen tot Dilbeeks ereburger. De kranige dame had er immers een rijkgevulde carrière opzitten. Naast haar talloze rollen in feuilletons en films was ze ook medestichter en directrice van het Mechels Miniatuur Theater. Maar stoppen staat niet in haar woordenboek, zo viert ze haar honderdste verjaardag met de lancering van haar eigen single “Wat een leven, wat een eeuw”.
Dilbeekse ereburgers
Alice Toen was destijds de vijfde Dilbekenaar die werd uitgeroepen tot ereburger, naast kunstschilder Jacky Duyck, zuster Lutgardis, voetballer Paul Van Himst en componist Jos Mertens. 
Voetballer Sven Kums mocht in 2016 het rijtje van de Dilbeekse ereburgers vervoegen.  En twee jaar geleden werd ook wielrenner Remco Evenepoel uitgeroepen tot Dilbeeks ereburger.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 15 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief