DILBEEK - Vooruit met eigen lijst naar verkiezingen

C21

DILBEEK - Vooruit met eigen lijst naar verkiezingen

Img_0231
We willen onze eigen thema’s beter in de verf zetten”, zegt Karina Peeters
 

De afdeling Dilbeek van Vooruit heeft op een algemene vergadering beslist om met een aparte lijst naar de kiezer te trekken en uit de formatie Denk Dilbeek te stappen. “Hierdoor kunnen we duidelijk met onze eigen partij naar buiten komen en onze eigen thema’s beter in de verf zetten”, aldus Karina Peeters, lid van het bijzonder comité van de sociale dienst. “Over het algemeen was de sfeer in de groep erg goed maar soms misten we transparantie en samenwerking”.

Vooruit Dilbeek heeft de voorbije jaren enkele nieuwe leden kunnen aantrekken en hoopt met een aparte lijst dat nieuwe elan nog meer kracht bij te zetten. “De recente verkiezingen en de vrij goede score voor Vooruit hebben aangetoond dat er opnieuw plaats is voor een progressief links verhaal.Lokaal willen we het verschil maken met enkele concrete acties waar onze inwoners echt beter van worden. Dat concrete misten we een beetje bij Denk Dilbeek”, zegt Sandra Noben, die vrij recent in Dilbeek kwam wonen. Vooruit Dilbeek denkt dan bijvoorbeeld aan voldoende kwaliteitsvolle en betaalbare kinderopvang, veilige fietspaden, betere (ouderen)zorg en fijne ontmoetingsplekken.

Lokale afdeling uitbouwen

“Het is ook een opportuniteit om echt te tonen waar wij voor staan en onze lokale afdeling verder uit te bouwen. Die heeft een tijdje op een laag pitje gestaan, maar daar komt nu verandering in: het momentum is er en de sfeer is goed”, vindt Bert Gavel, de derde kandidaat die Denk Dilbeek inruilt voor de lijst van Vooruit.

De leden die naar de algemene vergadering waren afgezakt stemden quasi unaniem voor deze nieuwe aanpak. De leden van Vooruit Dilbeek benadrukken dat ze Denk Dilbeek een warm hart toedragen en een latere samenwerking zeker niet willen uitsluiten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2024
GVC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief