Zingen is gezond zegt men bij Gemengd Koor Singhet Scone DILBEEK

C21

Zingen is gezond zegt men bij Gemengd Koor Singhet Scone DILBEEK

2024_6k-7e6a5476
foto Bram Tack
 

 Zingen is gezond : meer dan redenen genoeg om elke week minstens 1 kooractiviteit in te plannen !

Oostvlaming en Mellenaar Léon-Bernard Giot, kortweg Bernard, start eerstdaags, op 28 augustus 2024, zijn 19de jaar als vaste dirigent bij het Koninklijk Gemengd Koor Singhet Scone Dilbeek.
De veelvuldige kwaliteiten van deze muzikale duizendpoot kan men gemakkelijk terugvinden op het wereldwijde internet, maar dat hij reeds 19 jaar lang 46 km aflegt om in Dilbeek een koor te leiden en te adviseren zegt ook veel over de kwaliteit van het Dilbeekse koor !
En zoals alle verenigingen, klinkt bij een nieuw werkjaar, ook hier, met luide stem : zonder nieuwe leden, geen toekomst !
Singhet Scone bestaat dit jaar 60 jaar en dat zal gevierd worden met een heus Jubileumconcert op zaterdag 24 oktober om 20 uur in de Sint-Theresia-kerk, Kaudenaardestraat 114 te Dilbeek.
Hiertoe worden buitenlandse solisten aangetrokken en pianist-begeleider is Pieter Van Ingelgem, telg uit de bekende Aalsterse muzikale familie. Kaarten zullen binnenkort beschikbaar zijn aan zeer democratische prijzen ! 
Singhet Scone staat als koor bekend om zijn permanente werving van zangtalent in alle stemmen ! Elke wekelijkse repetitie in de feestzaal van Westrand, is er eigenlijk een open-deur-repetitie, en door de strenge GDPR-wetgeving wordt het steeds moeilijker om mensen rechtstreeks te contacteren met de vraag om lid te worden.
Leden van verschillende koren die de laatste jaren hun activiteiten noodgedwongen moesten stopzetten, werden hier hartelijk ontvangen en zijn blijven meezingen tot op heden.  
Wie graag meezingt of wil proberen is welkom ; liefst op voorhand te verwittigen om een partiturenbundeltje klaar te kunnen leggen.
J̇ongeren onder 15 jaar worden meestal bij de altpartij gevoegd, tenzij de stem zeer duidelijk een andere stemsoort heeft.
Zingen is gezond, koorzingen nog gezonder ! Welkom !
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief