Gratis boom in de voortuin voor inwoners Brusselstraat Sint-Ulriks-KAPELLE

C21

Gratis boom in de voortuin voor inwoners Brusselstraat Sint-Ulriks-KAPELLE

Scherm__afbeelding_2024-08-13_om_10
 
De heraanleg van de Brusselstraat in Sint-Ulriks-Kapelle gaat vlot vooruit. Meer en meer begint de straat vorm te krijgen. Voor groen was er jammer genoeg geen plaats meer, maar met de hulp van de bewoners kunnen we daar alsnog werk van maken.
Het viel sommige inwoners op dat er geen groenaanleg voorzien werd in de herinrichting van de Brusselstraat. 
 
“Dat klopt”, zegt schepen Quaghebeur. “De Brusselstraat is een drukke verbindingsweg. Om zowel gemotoriseerd verkeer als voetgangers  daar een veilige plek te geven is heel wat plaats nodig. Zeker omdat de Brusselstraat ook een aanrijroute voor verschillende scholen is, voorzien we in verhoogde fietspaden. Om ook nog groen te integreren was simpelweg geen ruimte meer: de straat is niet breed genoeg.”
“We vonden een creatieve oplossing om toch het straatbeeld met bomen te verfraaien”, zegt schepen Luc Deleu. “Alle bewoners langs het heraangelegde gedeelte krijgen immers de kans door ons gratis een boom in hun voortuin te laten planten. Op deze manier zorgen we er samen met de inwoners voor dat het straatbeeld verfraait, en voegen we schaduwplekken toe. Bovendien maken bomen dat de straat optisch versmalt, wat snelheidsremmend werkt.”
Er is keuze uit zes boomsoorten, de inwoners mogen zelf kiezen welke boom geschikt is voor hun tuin. Voor mensen zonder voortuin is er het bestaande aanbod van gratis tegeltuinen.
 
Verder laat de gemeente weten dat wanneer het aanbod aanslaat, ze dit bij toekomstige wegenwerken verder zullen inzetten.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief