Lijsttrekker PVDA Louis Clement zet wonen centraal in DILBEEK

C21

Lijsttrekker PVDA Louis Clement zet wonen centraal in DILBEEK

Persfoto_louis
 
PVDA komt voor het eerst op voor de gemeenteraad in Dilbeek en lijsttrekker Louis Clement lanceert zijn speerpunten voor de verkiezingen: “We hebben nood aan een links alternatief voor het kille besparingsbeleid dat we vandaag in Dilbeek zien” zegt Clement.
Louis Clement, geboren en getogen in Dilbeek, zet zich met de PVDA al meerdere jaren actief in voor de Dilbekenaren. Net zoals kersvers parlementslid uit Dilbeek Kemal Bilmez ontdekte Louis zijn passie voor sociaal engagement in de Chiro. Naast zijn politieke activiteiten is Louis actief als professioneel striptekenaar. Over de vooruitzichten in Dilbeek is Louis enthousiast: “We willen in Dilbeek echt doorbreken, we gaan voluit voor 1 zetel in de gemeenteraad”.
“Wonen is voor ons in Dilbeek het belangrijkste speerpunt” zegt Louis Clement.  “Ik weet uit ervaring hoe duur het is geworden om in Dilbeek te wonen. De huurprijzen zijn sinds 2018 met minstens 25% gestegen. Dat komt omdat grote bouwpromotoren vandaag in Dilbeek vrij spel krijgen. Wij willen een actief gemeentebestuur, dat investeert in een woonbeleid gericht op de noden van de Dilbekenaren. Zo willen we dat er bij elk nieuwbouwcomplex van een bepaalde omvang minstens 1/3 betaalbare en 1/3 sociale woningen voorzien worden.”
Daarnaast wil de PVDA meer investeren in de publieke dienstverlening in Dilbeek: “Zorg of kinderopvang zijn onder het huidige gemeentebestuur een luxe geworden. De prijzen voor de speelpleinwerking zijn voor een gemiddeld gezin 140% duurder geworden, van 5 euro per dag naar 12 euro, en is er ook fors op ons afvalbeleid bespaard. Wij eisen dat de restafvalzakken meteen terug wekelijks opgehaald worden, met behoud van de GFT-ophaling. Het is niet logisch dat we steeds meer betalen voor een dienstverlening die kwalitatief achteruitgaat.” 
Om haar programma te realiseren wil de PVDA ook meer in overleg gaan met de inwoners. Het huidige gemeentebestuur heeft volgens Clement immers haar feeling met de Dilbekenaar volledig verloren: “Veel Dilbekenaren voelen dat er over hun hoofden heen beslissingen worden genomen. Wij willen het beleid dichter bij de mensen brengen, door hen meer te betrekken bij de besluitvorming en transparanter te zijn over de plannen en keuzes van de gemeente”. 
In Vlaams-Brabant was de PVDA tijdens de laatste verkiezingen duidelijk de locomotief op links. In Dilbeek behaalden ze zelfs 11,6% van de stemmen op federaal niveau. Louis Clement ziet hierin een duidelijk signaal: “Veel Dilbekenaren stemden op 9 juni voor het eerst op de PVDA. We waren een van de grote winnaars van de verkiezingen. Nu willen wij ook in Dilbeek voor het eerst zetels behalen om in de gemeenteraad de megafoon te zijn voor de gewone Dilbekenaar.” 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief