Feestelijke Opening van de vernieuwde en uitgebreide Atletiekpiste Roelandsveld in DILBEEK

C21

Feestelijke Opening van de vernieuwde en uitgebreide Atletiekpiste Roelandsveld in DILBEEK

Scherm__afbeelding_2024-08-25_om_11
 
De compleet vernieuwde én uitgebreide atletiekpiste op het Roelandsveld in Dilbeek is feestelijk heropend, na bijna een jaar van intensieve renovatiewerken. Dit is een mijlpaal voor de sportinfrastructuur van Dilbeek. Er werd bijna € 2 miljoen geïnvesteerd, met de sterke steun van Sport Vlaanderen (€ 1,1 miljoen).
De atletiekpiste op het Roelandsveld heeft een fantastische metamorfose ondergaan. In september 2023 ging aannemer Lesuco met expertise van studiebureau Sweco aan de slag. De oude piste werd volledig verwijderd en vanaf de grond opnieuw opgebouwd, waardoor Dilbeek nu een hypermoderne sportfaciliteit heeft die tegemoetkomt aan de hoogste eisen voor atleten en sportliefhebbers.
De compleet vernieuwde én uitgebreide atletiekpiste is nu feestelijk geopend. Wat opvalt is dat de piste voortaan nieuwe faciliteiten heeft voor kampnummers. Dat is geen toeval: meerkampen zijn traditioneel een specialiteit van de Dilbeek Atletiek Club (DAC), die haar thuisbasis heeft op het Roelandsveld. De vernieuwde piste beschikt nu over meerdere kogel-, hoogspring-, en speerwerpstanden, evenals verspring- en polsstokstanden met aanloopstroken aan beide zijden. Deze verbeteringen bieden atleten niet alleen meer oefenmogelijkheden, maar maken ook de organisatie van grote wedstrijden, zoals de Internationale Dilbeekse Meerkampen, weer mogelijk.
De nieuwe piste is bovendien uitgebreid met extra trainingsfaciliteiten, waaronder een multisportterrein met een minipiste voor de jongste atleten, een helling, trappen, rekstokken… Ook een gedeelte van de Finse piste werd vernieuwd. Deze veelzijdige infrastructuur biedt ruimte voor zowel recreatieve als competitieve sportbeoefening. Naast de Dilbeekse sporters zullen ook de leerlingen van de Dilbeekse lagere scholen, en de studenten van de sportopleidingen in Odisee Hogeschool en Don Bosco Groot-Bijgaarden er een nieuwe sporttroef bij hebben.
Er zijn in september nog een hele maand speciale activiteiten om de heropening van de piste te vieren. Zo worden er atletiekworkshops georganiseerd in samenwerking met de Memorial van Damme. Bovendien zullen de jaarlijkse loopweken van MOEV, de Start-to-Run, en de Wolvenrun - de jaarlijkse jogging van DAC – plaatsvinden op de vernieuwde piste. Zo krijgt de lokale gemeenschap meteen de kans om op diverse manieren kennis te maken met de atletieksport.
“We willen zoveel mogelijk mensen aan het sporten krijgen: van jong tot oud, van amateur tot topatleet. Daarom investeren we meer dan ooit in aantrekkelijke sportinfrastructuur in de buurt”, zegt minister van Sport en Vlaamse Rand Ben Weyts. “Als man van de streek ken ik deze piste natuurlijk al langer. Ik ben fier dat we het Roelandsveld nu zo een upgrade hebben gegeven”. 
“De vernieuwing van de atletiekpiste in Dilbeek betekent niet alleen een verbetering van de sportfaciliteiten, maar ook een investering in de gezondheid”, zegt schepen van Sport Harry De Win. “Dit project stelt ons in staat om recreatieve sporters, van jong tot oud, een kwalitatieve plek te bieden om hun grenzen te verleggen en te groeien“.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief