64-jarige rijschoolinstructeur uit Dilbeek neemt deel aan de FIA Motorsport Games in de Discipline drifting

C21

64-jarige rijschoolinstructeur uit Dilbeek neemt deel aan de FIA Motorsport Games in de Discipline drifting

Ring_front
Pieter Van Hoorick
 

Pieter Van Hoorick is een geboren en getogen Dilbekenaar. Zijn grootouders zijn hier komen wonen in 1920 en het grootste deel van de familie. 
"We zijn sinds die tijd aan de vijfde generatie toe - woont nog steeds in deze regio. Een kenmerk, noem het gerust een handicap, van mijn familie is dat een groot deel ervan een passie heeft voor auto's.

Pieter Van Hoorick vertegenwoordgt België op de FIA Motorsport Games in de discipline drifting. De Motorsport Games hebben de ambitie de nevenknie te zijn van de Olymische Spelen maar dan voor de autosport. Dit jaar heeft het gebeuren plaats in Valencia van 23 tot 27 oktober. Er zullen meer dan 80 landen deelnemen en er zijn niet minder dan 28 verschillende disciplines (rally, karting, historic, slalom, e-sports, drifting, ...). Drifing is een vrij nieuwe discipline in de autosport en spreekt vooral jongeren aan. Er was vrij recent nog een reportage op Eén over jongeren die zich drifters noemen maar die in feite gewoon een gevaarlijk kat-en-muis spel spelen met de politie.
Wat mijn deelname aan de Motorsport Games vrij uitzonderlijk maakt is dat ik 64 jaar oud ben en dat ik rijschoolinstructeur ben (bij rijschool Dewulf in Dilbeek) en dus veiligheid op de openbare weg hoog in het vaandel draag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024

archief