Volgrens Denk Dilbeek weigeren N-VA en Blauw gesprekken Niets van aan zeggen deze.

C21

Volgrens Denk Dilbeek weigeren N-VA en Blauw gesprekken Niets van aan zeggen deze.

Logo_dilbeek_
 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kwam in Dilbeek de nieuwe, jonge ploeg van Denk Dilbeek als overwinnaar uit de bus. Uit het niets slaagden ze erin om, amper twee jaar na hun oprichting, met 25,3% van de stemmen en 10 zetels, de grootste partij in de Dilbeekse gemeenteraad te worden. De Dilbeekse kiezer gaf een duidelijk signaal voor verandering: de huidige meerderheid verloor immers 3 zetels in de gemeenteraad.
Ook N-VA reageert op het persbericht van Denk Dilbeek

Volgens het nieuwe decreet kwam zo het initiatiefrecht bij Jef Vanderoost te liggen als stemmenkampioen van de grootste lijst. De voorbije week werden de mogelijke coalitiepartners N-VA en Blauw Dilbeek uitgenodigd voor een eerste verkennend gesprek en werd in alle discretie de tijd genomen om de verkiezingskoorts te laten dalen. Daarna werden verdere contacten gelegd om tot concrete besprekingen te komen. N-VA Dilbeek nam deze vraag reeds sinds woensdag in beraad en gisteren (maandag) ontvingen we de formele mededeling van N-VA Dilbeek dat zij niet bereid zijn concrete inhoudelijke gesprekken te voeren met Denk Dilbeek voor een eventuele coalitievorming.
Blauw Dilbeek voerde wel een eerste gesprek, maar liet vandaag ook weten een verderzetting van de huidige coalitie te verkiezen en dus de gesprekken te willen stopzetten.
Geen van beide partijen bleek dus bereid om echt te onderhandelen over een inhoudelijk programma om onze gemeente de toekomst in te loodsen. Zo wordt de kans gemist om een frisse wind te laten waaien in onze gemeente en met een jonge ploeg te werken aan een verbonden en warme gemeente dicht bij onze inwoners.
Alles wijst erop dat de huidige meerderheid, ondanks het signaal van de kiezer, haar koude beleid wil verderzetten. Vele kiezers zullen zich vandaag afvragen waarom ze op 13 oktober naar de stembus gingen. Een pijnlijke vaststelling in een gemeente waar de opkomstplicht zeer laag was.

Denk Dilbeek houdt in beraad welke stappen de volgende dagen nog gezet worden.   

N-VA reactie op persverklaring Denk Dilbeek
N-VA ontkent met klem dat ze niet met DD aan tafel hebben gezeten.
Reeds op maandag na de verkiezingen zaten beide delegaties samen. Inhoudelijk hebben wij als N-VA vragen gesteld rond de visie van DD omtrent thema’s die ons bijzonder aan het hart liggen zoals verstedelijking, Vlaams karakter, integratie, veiligheid… omdat die in hun programma weinig of niet aan bod kwamen. Tegelijk hadden wij als N-VA graag van DD geweten hoe zij de financiële implicaties zagen van sommige van hun  programmapunten .
En vormelijk hebben we tevens gepolst naar hun tegemoetkoming rond het afstaan van ons burgemeesterschap,  indien we als beide fracties zouden samenwerken.
Later op de week werden we opnieuw gecontacteerd met de vraag hoe we de zaken intussen zagen evolueren. Daar hebben wij op geantwoord dat we dit nu net van hen wilden weten, gezien het initiatiefrecht. Uiteindelijk kwam de vraag om tegen einde van week 1 te laten weten of het nog zinvol was om verder te praten.
Daarop hebben wij inderdaad - na rijp beraad met kandidaten en bestuursleden en gezien het stroeve verloop van de voorbije week - gisteren besloten om de gesprekken niet verder te zetten.
Wij kijken dus verder uit hoe Denk Dilbeek met dit initiatiefrecht verder zal omgaan.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 19 okt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 sep 2024

archief