HALLE - Edouard "Boy" Demuylder overleden

C21

HALLE - Edouard "Boy" Demuylder overleden

Boy_large
 
Boy-20-09-2006

Zaterdagnamiddag is Edouard "Boy" Demuylder overleden. Hij sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid maar was nog steeds actief bezig met carnaval Halle als voorzitter van HKV De Boerkes en de kaatssport bij RC Halle. Hij was 71 jaar.

Boy was carnavalist in hart en nieren. Hij slaagde er elk jaar in zijn groep De Boerkes te motiveren tot grootse prestaties. Dit leverde hem in 2000 "De Gouden Mastel" op, uitgereikt door de Halse Carnavalraad. De motivatie en inspanningen van de Boerkes en den Boy, resulteerden in 2003 tot een eerste plaats in het Halse Carnaval. De Chinuuse Stuten zullen de geschiedenis ingaan als 1 van de mooiste creaties. In 2004 moesten de Boerkes hun hangaar verlaten op de Nijvelsesteenweg, rechtover de woonplaats van Boy. Edouard is ook prins Carnaval Halle geweest in 1984.

Edouard was ook in de zomer heel actief : hij leverde schitterend werk in en om de kaatsbaan van Rodenem Cité Halle, in de tuinwijk, niet ver van zijn deur. Van voor de wedstrijd tot lang na de luttes was Boy aanwezig om de kleine problemen op te lossen, een pint te tappen; geen klein werkje was hem teveel.

Het overlijden van Boy is een zware klap voor het verenigingsleven in Halle, specifiek voor de Halse Karnavalgroep De Boerkes en voor RC Halle. Een serieuze domper voor De Boerkes, want het is het tweede lid dat in een week tijd van ons heen is gegaan.

Er wordt afscheid genomen van Boy, aanstaande zaterdag 27 september om 10 uur in de kerk van Sint-Rochus. Samenkomst in de kerk vanaf 9u30. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2008
Didier Decooman
HKV De Boerkes - RC Halle
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 09 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 08 dec 2022
Marc Sluys | 04 dec 2022

archief