HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

HALLE - Nieuwtjes uit het stadhuis

Stadhuis_halle

*** Gezocht: Monitoren voor speelplein Joepie
De Jeugddienst is op zoek voor monitoren tijdens de paasvakantie voor de speelpleinwerking op Joepie. Kandidaten moeten minstens 16 jaar oud zijn
Stuur een sollicitatiebrief naar stad Halle, jeugddienst, Oudstrijdersplein 18, 1500 Halle of mail hem naar jeugd@halle.be.
Info: jeugddienst, tel. 02 363 23 10, jeugd@halle.be.

 *** Sportkamp tijdens paasvakantie
SportArk-Recreasport organiseert in de eerste week van de paasvakantie, in samenwerking met de sportdienst, een sportkamp voor jongeren van 6 tot 16 jaar. Het sportkamp vindt plaats van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 maart 2008in sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle. De activiteiten worden begeleid door ervaren en opgeleide monitoren.
 
Het sportkamp loopt iedere dag van 9 tot 16 uur. SportArk voorziet opvang ’s morgens tussen 8 en 9 uur en ’s middags van 16 tot 17 uur. Vanaf 17 uur zijn de ouders verantwoordelijk voor hun kinderen. De prijs bedraagt 60 euro. Daar zijn lessen, verzekering, een drankje in voor- en namiddag, accommodatie en een aandenken inbegrepen. Een middagdrankje brengt men zelf mee of koopt men ter plaatse. Lunchpakket breng men zelf mee. 
Inschrijven: via SportArk, Terrest 2, 1670 Pepingen, tel. 02 397 99 99, fax 02 397 99 77, www.sportark.be, info@sportark.be.
Info: sportdienst, sportcomplex De Bres, Mgr. Senciestraat 13, 1500 Halle, tel. 02 365 94 25 of 26, sport@halle.be.
 
 
*** Kandidaten gezocht voor Stedelijke Prijs voor Stadsverfraaiing 2008
De stad richt ook dit jaar de wedstrijd STePS in, een wedstrijd over stedelijke stadsverfraaiing in Halle, Lembeek en Buizingen. Geïnteresseerden worden uitgenodigd om hun realisaties (verfraaiing, vernieuwbouw en/of nieuwbouw) in te dienen voor 1 mei 2008. De poststempel geldt als bewijs.
 
 De ingediende zendingen moeten minimaal volgende gegevens bevatten: naam en adres van de kandidaat en de eigenaar; naam en adres van de architect(e); adres van het ingediende ontwerp; vermelding van de uitvoeringsperiode en  duidelijke foto’s van voor en na de werken
 
Het reglement kan verkregen worden op de dienst stedenbouw: Kristof De Cuyper,
tel. 02 363 25 13, kristof.de.cuyper@halle.be.
Een jury, samengesteld uit de burgemeester en afgevaardigden van verschillende bevoegde instanties, beslist over de toekenning van de prijzen. Die worden uitgereikt tijdens Open Monumentendag op zondag 14 september 2008.
 
*** Behaag (H)alle kanten
De milieuraad besliste om het gebruik van streekeigen groen bij het aanplanten van hagen en houtkanten door particulieren een extra steuntje te geven.
Streekeigen plantensoorten hebben onmiskenbare voordelen tegenover exoten. Ze zijn goedkoper, groeien beter en zijn beter bestand tegen ziekten en klimaat.
 
Daarenboven is het inheemse groen onlosmakelijk verbonden met het landschap en de seizoenen. Bloesempracht en fris groen in de lente, diepgroen loverweelde in de zomer, wisselende kleurenpracht in de herfst en besneeuwd in de winter, onze struiken hebben een aparte charme. En dan vergeten we nog de insecten en andere dieren die er hun onderkomen in vinden.
 
Redenen genoeg dus om voor streekeigen groen te kiezen bij de aanleg of heraanplanting van de tuin. De milieuraad stelt eigen budget ter beschikking om inwoners van Halle de mogelijkheid te bieden aan sterk verminderde prijs streekeigen planten aan te kopen.
Afhankelijk van voorkeur, smaak, ruimte en ondergrond kan je kiezen uit zeven verschillende plantenpakketten: doornloze haag, doornhaag, bloesem- en bessenhaag, vlindervriendelijke haag, haagbeukenhaag, houtkant (hoogstam) en houtkant voor natte gronden. Elk pakket bestaat uit 24 plantjes en volstaat om 6 meter haag aan te planten.
Info: milieudienst, tel. 02 363 25 15.
Op eenvoudige aanvraag kan bij de milieudienst een informatiefolder bekomen worden over de actie zelf en het aanplanten van streekeigen groen in het algemeen. Gelijktijdig krijg je een aanvraagformulier voor het bestellen van de gewenste pakketten. De aanvragen dienen vóór 5 maart 2008 aan de milieudienst bezorgd te worden. Op 15 maart 2008 kunnen de pakketten afgehaald worden in het stadsmagazijn, Suikerkaai 32, van 9 tot 12 uur.
 
***Katern met beleidsplannen bij Info Halle
Bij de Info Halle van maart 2008 zal een extra katern zitten met het strategisch meerjarenplan 2008-2013 en de vier sectorale beleidsplannen voor sport, jeugd, cultuur en lokaal sociaal beleid. De beleidsplannen worden er in verstaanbare taal in samen gevat.
 
Wie de beleidsplannen integraal wil inkijken, kan daarvoor terecht op de website (het bestuur/beleidsplannen). 
        
 
*** Vormingsavonden rond opvoeding
De provincie Vlaams-Brabant organiseert dit jaar opnieuw drie vormingsavonden rond opvoeding. Die vormingsavonden, die gesteund worden door de Halse welzijnsraad, gaan door op dinsdag 29 april, maandag 19 mei en dinsdag 3 juni in de raadzaal van het stadhuis.
 
Het thema “Opvoeden… een uitdaging” kende vorig jaar heel wat succes. Daarom wordt het initiatief dit jaar herhaald. De drie onderwerpen dit jaar zijn: kinderen opvoeden in een verwenmaatschappij, je kind en jezelf structuur bijbrengen en positief opvoeden.
 
Twee medewerkers van het Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning van Ganshoren zullen tijdens de laatste avond een uiteenzetting geven overhun SAM 0-12 project. Dat project ondersteunt ouders die vragen hebben of moeilijkheden ervaren bij het gedrag van hun kind.
Alle sociale organisaties en Halse scholen zullen via flyers op de hoogte gebracht worden van de vormingsavonden.
 
 
***Wielerinitiatie tijdens paasvakantie
Tijdens de tweede week van de paasvakantie organiseert de sportdienst, in samenwerking met wielerclub Cureghem Sportief, de Vlaamse Wielerschool en het Don Bosco-instituut, een wielerinitiatie voor 12 tot 14-jarigen. Dit naar analogie van de twee voorgaande succesedities.
 
Dit initiatief biedt jongeren de kans om van de wielersport te proeven. De initiatie is een combinatie van praktijk- en theorielessen in stuurvaardigheid, fietsen in groep, gebruik van remmen en versnellingen, nemen van bochten, wegcode, trainingsleer, gezonde voeding enzovoort. Bijzondere aandacht gaat naar gezonde en zuivere sportbeoefening.
 
Het Don Bosco-instituut is opnieuw de thuisbasis. Wielerclub Cureghem Sportief zorgt voor de organisatie en de uitwerking van de stage. De begeleiding is in handen van gediplomeerde BLOSO-lesgevers van de Vlaamse Wielerschool. De Wielerbond stelt enkele koersfietsen ter beschikking voor deelnemers die er zelf geen hebben. Ter plaatse is een EHBO-post voorzien voor kleine ongemakken
 
De laatste namiddag van de stage, op vrijdag 4 april, rijden de rennertjes in één of meerdere groepen naar de wielerbaan in Rebecq. Er is begeleiding van twee volgwagens, een aantal begeleiders per fiets en een politievoertuig.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 29 okt 2020
Sam Herremans | 29 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 25 okt 2020
Roger Swalens | 18 okt 2020

archief