HALLE - Een nieuwe lente… een nieuwe Start To Run

HALLE - Een nieuwe lente… een nieuwe Start To Run

Halle_start_to_run
 

HALLE - Met de lente voor de deur krijgen veel mensen zin om vaker buiten te zijn en om iets aan hun conditie te doen. Start to run is daarvoor een ideale keuze. Bij Olympic Essenbeek Halle gaat op 8 april een nieuwe sessie van start voor beginners. Aan de beginnersessie kan iedereen deelnemen. Dat is niks voor jou ? Dat dachten velen van de huidige joggers. Schrijf je nu in en geniet van een schitterende conditie tegen de zomer!
Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol van gezonde voeding en een gezonde levenswijze en daarbij hoort voldoende lichaamsbeweging. Start to Run biedt je op dit vlak alles wat je nodig hebt: rustig opbouwend bedoeld voor elke beginner, vetverbranding (voor die extra kilootjes), de kracht van het sporten in groep en als toemaatje: een verbetering van je hart- en bloedvatenstelsel.

"Start to Run is een programma dat de loopintensiteit zeer langzaam opbouwt. Het is belangrijk dat de starter zich aan het schema houdt, ook wanneer hij denkt dat hij sneller vooruit zou kunnen. Want net dan schuilt het gevaar om de hoek dat je je gewrichten en spieren zou overbelasten. Het gevolg zijn blessures die alleen maar ontmoedigend werken.

Dat komt doordat je spieren en gewrichten zich minder snel aanpassen aan de opgedreven inspanningen dan je cardiovasculaire systeem. Ze boeken met andere woorden minder snel vooruitgang dan je conditie. In het begin zal je je dus moeten temperen om het gevaar op kwetsuren te vermijden. Niets forceren is de boodschap. 

Vanaf 8 april wordt een nieuwe cursus georganiseerd door Olympic Essenbeek Halle. Je vindt alle info op www.oeh.be.

Voor alle antwoorden op vragen houdt OEH een info-vergadering op 18 maart om 19 uur in de cafetaria van De Bres.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mrt 2008
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Roger Swalens | 25 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief