Wijzigingen in parkeersituatie RUISBROEK vanwege werken aan de kerk

C21

Wijzigingen in parkeersituatie RUISBROEK vanwege werken aan de kerk

Ruisbroek_-_schepen_olivier_huygens
 

Vanwege de lopende herbestemmingswerken aan de kerk van Ruisbroek, zullen er enkele aanpassingen komen in de parkeersituatie rond het Kerkplein om een vlotte rotatie te verzekeren.

Olivier Huygens, schepen van mobiliteit: " Het behouden van parkeerplaatsen voor bezoekers van handelszaken is cruciaal. Hoewel het een uitdaging is, hebben ook de camionettes van onze inwoners behoefte aan geschikte parkeerfaciliteiten. Gelukkig beschikt Ruisbroek over strategische parkeermogelijkheden zoals de parking van het OCMW, het Stationsplein, de sporthal en de voetbalclub, waar voldoende ruimte beschikbaar is zonder anderen te hinderen. Met een aantal maatregelen en aanpassingen streven we naar een evenwicht tussen mobiliteit en leefbaarheid."
Kerkplein parkeerregeling
Tijdens de werken zullen 21 parkeerplaatsen, 14 op het kerkplein en 7 aan de straatkant, tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deze worden echter gecompenseerd op de tijdelijke parking op de ACV-site. Om de overgebleven parkeerruimte op het Kerkplein hoofdzakelijk beschikbaar te houden voor bezoekers van lokale winkels, zal parkeren op het Kerkplein enkel toegestaan zijn voor personenwagens.
ACV-site parkeermaatregel
De ACV-site zal fungeren als tijdelijke parkeergelegenheid om de ingenomen parkeerplaatsen op het Kerkplein te compenseren. Hier kunnen 15 parkeerplaatsen worden aangeboden. Om een vlotte rotatie te waarborgen, geldt op de ACV-site een beperkte parkeertijd, identiek aan deze op het Kerkplein: maximaal 2 uur van maandag tot zaterdag tussen 8 uur 's ochtends en 6 uur 's avonds.
OCMW-parking aanpassing 
Bovendien wordt voorgesteld om de restrictie op de OCMW-parking, waar momenteel alleen personenwagens mogen parkeren, op te heffen. Dit wordt herzien om bestelwagens meer parkeermogelijkheden te bieden tijdens de nacht en tijdens het weekend, wanneer deze parking nog steeds voor 80 % ongebruikt is. Met parkeerfaciliteiten op verschillende locaties in Ruisbroek zorgen we voor een alternatief voor bestelwagens en bezoekers.  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief