Opbrengst online veilig gaat integraal naar Canisha vzw

C21

Opbrengst online veilig gaat integraal naar Canisha vzw

Veiling_goede_doel
 
Kringwinkel Hageland ontvangt jaarlijks 3.500 ton herbruikbare goederen. Soms zit daar een uniek stuk bij, zoals het Anderlechtshirt van oud-voetballer Steven Defour dat anoniem werd afgeleverd in Diest. Defour was 11 jaar international in het Belgisch voetbalelftal. Hij won de gouden schoen en was ook coach.
 
Het Defour-shirt was gehandtekend en bovendien opgedragen aan wijlen paralympiër Marieke “Wielemie” Vervoort  uit Diest. Marieke Vervoort  won op de Paralympische Spelen een gouden en zilveren medaille in Londen en een zilveren en bronzen medaille in Rio. In 2013 ontving ze de titel van Grootofficier in de Kroonorde en 3 jaar later het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap. Marieke leed helaas aan een ernstige ziekte. Ze had zichtbaar altijd veel steun aan haar assistentiehond. Op 22 oktober 2019 overleed Marieke op 40-jarige leeftijd.
 
Het Anderlechtshirt was in 2016 geveild voor het goede doel. Dit inspireerde Kringwinkel Hageland nog eens hetzelfde te doen. Kristof De Cuyper uit Heikruis bracht uiteindelijk het hoogste bod uit. Kringwinkel Hageland schonk de 500 euro aan Canisha vzw, een organisatie die assistentiehonden opleidt en gratis ter beschikking stelt. Marieke was meter van deze vzw. Dat maakte de cirkel rond.
 
“Toevallig zag ik de veilig online. De voorgescheidenis van het shirt sprak me erg aan. Zelf kijk ik erg op naar de kracht die Marieke Vervoort altijd getoond heeft. Haar doorzetting en eeuwige lach, ondanks de pijn die ze leed, kunnen een voorbeeld zijn voor ons allemaal. Het feit dat de opbrengst van deze veilig gelinkt was aan Canisha vzw heeft me nog meer overtuigd om te bieden. Ik ben heel blij dat het geld zeer nuttig besteed zal worden aan assistentiehonden ten dienste van mensen met een beperking. Mijn bedoeling is nu om het hartverwarmend verhaal van dit shirt te laten verder leven. Het shirt kreeg alvast een prominente plaats in ons huis”, aldus Kristof De Cuyper.
 
Canisha vzw en de ouders van Marieke lieten Kringwinkel Hageland alvast weten dankbaar te zijn dat het truitje een nieuwe plaats heeft gevonden waar er zorg voor gedragen gaat worden.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief