Geslaagde editie van het Ecosportfestival in zaal de Kring in BELLINGEN

C21

Geslaagde editie van het Ecosportfestival in zaal de Kring in BELLINGEN

Scherm__afbeelding_2024-09-07_om_09
 

Op vrijdagavond vond het Ecosportfestival plaats in zaal de Kring te Bellingen. Het evenement, georganiseerd door de gemeente en de sportraad, bracht sportieve prestaties, duurzame initiatieven en gemeenschapsgevoel samen. Met een breed aanbod aan activiteiten was het een geslaagde avond voor alle kampioenen en bezoekers.

Een gezellige start op het zomerterras
De avond begon met een zomers terras waar bezoekers konden genieten van hapjes en drankjes. Bij de standjes van de dienst Milieu konden bezoekers kennismaken met duurzame initiatieven zoals de 'sappentrapper' en een afvalsorteerder, waar ze spelenderwijs meer leerden over duurzaamheid. Voor de jongste bezoekers was er een springkasteel en diverse volksspelen, die zorgden voor een bruisende sfeer op het terrein.
Clubclash zorgt voor spanning
Om 19.00 uur begon de Clubclash, waarin teams tegen elkaar streden in een wedstrijd kubuskantelen, waarbij het doel was om zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. Na een spannende race kwam team  “De Boerkes” als winnaar uit de bus en werd beloond met een wisselbeker en een luxe fruitmand.
Kampioenenviering: Lokale helden in de bloemetjes
Vanaf 20.00 uur was het tijd voor de kampioenenviering, waar de gemeente Pepingen haar inwoners eerde voor hun uitmuntende sportprestaties van het afgelopen jaar. Deze sporters werden in de bloemetjes gezet met een diploma en waardebonnen om te besteden bij de lokale handelaars. Moderator van dienst was Kris Baert.
Bij de gehuldigden was onder andere Robbe Chokier, die de titel van Belgisch Kampioen trampolinespringen behaalde. Ryan Bonnewijn werd geëerd voor zijn sterke prestaties in de motorsport. De broers Siebe en Jarne werden ook gevierd voor hun indrukwekkende prestaties in het veldlopen en mountainbiken. Michel Simon werd geëerd voor zijn buitengewone inzet tijdens de inclusieve vijfkamp georganiseerd door Zonnestraal en Havinet. Michel gaf het beste van zichzelf en werd samen met zijn team de ultieme winnaar.
Voetbalclub KVPH kon terugblikken op een bijzonder succesvol seizoen met vier kampioensploegen: de U14, U15, U16 en U19 kroonden zich allen tot kampioen in de interprovinciale competities. Dit unieke resultaat onderstreept de kwaliteit en inzet van de club. Ruiterclub Dandélion vierde eveneens meerdere kampioenen in disciplines zoals stijlspringen, dressuur en jumping, waaronder Julie Lemaire, Jitte Matton, Lise Matton, Mirthe Matton, Stinne Pypens, Siska Vierendeels en Camille De Munck.
Inspirerende gast: Brent Van Der Kelen
Tijdens het Ecosportfestival werd ook het belang van G-sport benadrukt door de aanwezigheid van een bijzondere gast: Brent Van Der Kelen. De 28-jarige Brent uit Gooik raakte in 2019 verlamd na een ongeval, maar zijn doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Hij heeft de ambitie om te schitteren in het G-badminton op de Paralympische Spelen van 2028 in Los Angeles. Zijn inspirerende verhaal was een waardevolle toevoeging aan de avond.
Apotheose van de avond: Uitreiking van de Sportprijs 2024
Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Sportprijs 2024. De individuele sportprijs ging naar Jarne Vandersteen voor zijn buitengewone prestaties in de mountainbike. Jarne behaalde Belgische titels in crosscountry, shortrace en beachrace, en werd kampioen van Vlaams-Brabant. Met een 35e plaats op de wereldranking is hij een vaste waarde in het Belgian Cycling Team en vertegenwoordigt hij België in wereldbekers, EK's en WK's. Vanwege een wedstrijd in Duitsland kon hij niet persoonlijk aanwezig zijn, maar zijn ouders namen trots zijn award en geldprijs in ontvangst.
De Sportprijs 2024 voor verenigingen werd toegekend aan Ballerino Dansstudio's, onder leiding van Magali Berael, voor hun reeks indrukwekkende prestaties. Ballerino, met meer dan 400 leerlingen, biedt zowel hobbydansers als professionele dansers de kans om te groeien. De Open Class in mei gaf alle leden de kans om op een groot podium te dansen met prachtige kostuums en onder perfecte belichting. De wedstrijddansers mochten al dansen in Praag, Wenen, Monaco,… en haalden zelfs finales in New York! Dat dansers in Pepingen kunnen deelnemen aan een intensief programma, zonder daarvoor naar Antwerpen, Luik of het buitenland te hoeven, is uitzonderlijk en een reden om trots te zijn. Ballerino organiseerde van september tot en met april ook G-dans in Pepingen, een initiatief waarbij mensen met een beperking de kans kregen om zich uit te drukken door dans en beweging. Hopelijk kan dit project in de toekomst nog eens herhaald worden, zodat nog meer mensen kunnen genieten van de positieve effecten van dans. Ballerino werd ook bedankt met een prachtige award en mooie geldprijs.
Dank aan iedereen voor een geslaagd evenement!
De gemeente kijkt met trots terug op een zeer geslaagd Ecosportfestival en dankt alle kampioenen, vrijwilligers en bezoekers voor hun bijdrage aan deze bijzondere avond. Samen maakten we er een feest van sport, duurzaamheid en gemeenschapszin van!
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief