LVB - Lijst van de Burger PEPINGEN stelt enthousiaste ploeg voor

C21

LVB - Lijst van de Burger PEPINGEN stelt enthousiaste ploeg voor

20240915_lvb_stelt_enthousiaste_ploeg_voor
 
"Engagement en ambitie voor Pepingen"
Onafhankelijke dorpspartij LVB – Lijst van de Burger trekt op 13 oktober naar de Pepingse kiezers met een opvallend vernieuwende lijst en positieve slogan ‘#TrotsOpPepingen!’. “We willen een frisse, maar solide koers varen voor de toekomst van gemeente Pepingen. Onze lijst brengt een voor Pepingen unieke combinatie van ervaring en vernieuwing, waarbij jong en nieuw talent én frisse ideeën centraal staan. Samen gaan we voor een betere gemeente Pepingen, met leefbare dorpen, bruisende buurten en nabije dienstverlening voor alle burgers.”
 
Pepingen, dat zijn we allemaal samen. Het zijn de Pepingenaren die dit unieke dorp doen bruisen en leven, door initiatieven op te zetten, dorpsfeesten te organiseren en voor elkaar te zorgen. LVB – Lijst van de Burger wil een toekomstgericht beleid verder zetten dat koestert, waardeert en ondersteunt.
 
Diverse en ambitieuze ploeg
Een enthousiaste lijsttrekker Eddy Timmermans: “We trekken naar de Pepingse kiezers met vijftien geëngageerde dorpsgenoten: tien ervaren krachten, vijf gemotiveerde nieuwkomers en één grote passie voor Pepingen. Onze groep is een mooie afspiegeling van onze warme, diverse en sterke Pepingse gemeenschap. Iedere burger telt, en dus vinden we dat iedereen zich ook moet kunnen herkennen en zich vertegenwoordigd voelen door zijn of haar toekomstige bestuur. We hebben jeugdig talent, jonge ouders en fiere grootouders in de rangen. Van twintigers tot zeventigers, allen met beide voeten in het verenigingsleven en actief betrokken in hun buurt. Je vindt bij ons studenten, arbeiders en bedienden, kaderleden, vrije beroepers en leidinggevenden, landbouwers en ondernemers, gepensioneerden, verenigingsmensen en vrijwilligers. Elke deelgemeente is vertegenwoordigd. We komen ook met een inhoudelijk sterke groep, waar de jarenlange ervaring en kennis van burgemeester, schepen, gemeente- en BCSD-raadslid aangevuld wordt met de praktische terreinkennis, frisse ideeën en klare kijk van onze nieuwkomers. Als ongebonden lokale burgerlijst bekijken we de belangen van de Pepingenaren met open vizier en brede blik, niet door een enge partijbril. We geven zelf vorm aan de toekomst van Pepingen, in nauwe samenwerking met onze burgers, adviesraden en verenigingen.”
 
Uitdagingen verder aanpakken
“We kijken onze uitdagingen recht in de ogen. Het is goed wonen, werken en leven in Pepingen, maar die leefbaarheid moeten we bewaken. Als meerderheidspartij loodsten we Pepingen door enkele grote crisissen, beschermden we burgers en investeerden we in welzijn en zorgzame buurten, verkeersveiligheid en infrastructuur, milieu en landbouw, jeugd, sport en erfgoed. Voor zowat alle aandachtspunten uit de Gemeentemonitor lopen projecten die nu al hun nut bewijzen. Pepingen is financieel gezond. Er ligt nu een stevige basis met een langetermijnvisie, praktische plannen voor de komende jaren en een haalbaar financieel meerjarenplan voor alle investeringen. Daar lees je alles over op www.lvb-pepingen.be/realisaties. Maar het werk is nog lang niet af. We moeten ambitieus blijven en durven kiezen. De uitdagingen worden er niet minder op. Pepingen verdient oplossingen en een straffe ploeg om die te begeleiden. Met LVB – Lijst van de Burger willen we versterken wat goed is en aanpakken wat beter kan. Met gezonde Pajotse ambitie, met durf en samenwerking, zodat Pepingen ongebreideld Pepingen kan blijven. We kiezen resoluut voor een constructief, integer en toekomstgericht beleid, dicht bij onze burgers en op maat van onze dorpen. Ons streefdoel = iedereen #TrotsOpPepingen.”
  
Kandidaten
Uittredend burgemeester en lijsttrekker Eddy Timmermans (65 jaar, Heikruis) stelt met trots alle kandidaten voor: “We willen vooruit met onze prachtige gemeente en zijn blij om deze enthousiaste en daadkrachtige ploeg rond dat project te verzamelen. We blijven sterk geloven in constructieve politiek en een beleid dicht bij onze burgers. Het motiveert enorm dat die visie ook jong en nieuw talent overtuigt om zich te engageren voor Pepingen. Met zes kandidaten onder de 35 jaar en een gemiddelde leeftijd van 48 jaar hebben we de jongste lijst in Pepingen.”
 
“Dat oprechte signaal van verjonging trekken we helemaal door. Onze jonge kandidaten zijn zeer actief betrokken bij de opmaak van het programma en leveren een nieuwe, frisse kijk op de zaken. Onze Pepingse jeugd – toch onze toekomst – verdient een echte stem in het beleid van onze gemeente. Daarom staan we ook volledig achter Lotte Van Cutsem (23 jaar, Pepingen) op plaats 2. Ze is begaan met jongeren en sterk geëngageerd in ons verenigingsleven. Als jonge criminologe heeft zij een klare kijk op veiligheid, welzijn en sociale zaken. Op plaats 6 vinden we nieuwkomer Dylis Melkebeke terug (24 jaar, Pepingen), een studente psychologie met een grote liefde voor cultuur die de belangen van de jeugd wil behartigen. Nenah Hernalsteen op plaats 11 (30 jaar, Elingen) heeft dan weer diepe wortels in Elingen en wil zich als zelfstandige verpleegkundige en dierenliefhebber mee inzetten voor een gezond, duurzaam, zorgzaam en diervriendelijk Pepingen. Bovendien neemt er jong talent al voor de tweede keer deel aan de verkiezingen. Zij bouwden al heel wat kennis op in de voorbije legislatuur. Zo staat Sander Geerts (32 jaar, Pepingen), uittredend gemeenteraadsvoorzitter en drijvende kracht achter Kermis te Pepingen, op plaats 5. Voor Jonas Nachtegael (35 jaar, Beert), toegewijd lid van Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst op plaats 10, is duurzaam en betaalbaar wonen een topprioriteit.”
 
“We verwelkomen ook gedreven nieuwkomers Johan Peetroons (52 jaar, Heikruis) op plaats 9 en Jean Pierre Van Snick (64 jaar, Bellingen) op plaats 12. Twee gedreven ondernemers met een hart voor het verenigingsleven die van aanpakken weten en graag de handen uit de mouwen steken.”
 
Op de lijst is er ook plaats voor heel wat ervaring. Zij leveren een schat aan expertise en dossierkennis en verdienden in de vorige legislaturen al hun sporen door vaak in moeilijke omstandigheden Pepingen op de kaart te zetten. Op plaats 3 staat huidig schepen voor welzijn, cultuur en financiën en voorzitter van Bijzonder Comité Sociale Dienst Rudi Seghers (63 jaar, Bellingen). Huidig schepen voor jeugd, sport en mobiliteit Saskia Beeckmans (52 jaar, Pepingen) staat op plaats 4. Voorzitter van Lijst van de Burger en gemeenteraadslid Gunther Roobaert (56 jaar, Pepingen) staat op plaats 7, gevolgd door lid van BCSD en cultuurraad Sylviane Crozaz (Elingen) op plaats 8. Vaste waarde Guy Derijcke (63 jaar, Heikruis) smijt zich volledig voor zijn zesde (!) gemeenteraadsverkiezingen vanop de 13de plaats.”
 
Een straffe ploeg aanvuren en in de juiste richting duwen, daar weet het dynamische duo lijstduwers van LVB alles van. Pittige en sportieve durver Dora De Haseleer (plaats 14, 24 jaar, Heikruis) verdiende haar sporen als Belgian Bullet bij de Belgische bobslee-dames en toonde zich als jongste lid zeer geëngageerd in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst in Pepingen. Zij wordt geflankeerd door ervaren veteraan en fiere oma Greta Cochez-Leroy (plaats 15, Bogaarden), ondertussen tien jaar schepen en vurige verdediger van een ambitieus landbouw-, milieu- en economisch beleid in onze plattelandsgemeente.
 
Op www.lvb-pepingen.be/kandidaten lees je meer over iedereen die Pepingen wil doen schitteren.
Uittredend gemeenteraadslid René De Vos stelt zich niet meer kandidaat voor de volgende legislatuur, maar blijft LVB – Lijst van de Burger ten volle steunen. “Als actieve medestander en oud-voorzitter loodste hij LVB door heel wat woelige wateren en we willen hem dan ook bedanken voor zijn jarenlange inzet en de fijne samenwerking van de voorbije jaren.”
 
Beleidsprioriteiten
“Onze kandidaten engageren zich voor een sterk programma en voor een beter Pepingen. We schrijven verder aan ons verhaal van verbondenheid, nabijheid en dorpse gezelligheid in een dynamische en ondernemende plattelandsgemeente. Onze prioriteiten zijn mee bepaald door onze Grote Pepingse Enquête, Burgercafés en Gemeentemonitor. We willen de positieve kentering graag verder zetten, met de financiële verantwoordelijkheid, langetermijnvisie, burgerparticipatie en concrete vooruitgang in grote dossiers die de Pepingenaren van LVB gewoon zijn.”
 
Samen gaan we voor leefbare dorpen, bruisende buurten en nabije dienstverlening in Pepingen, met:
Betaalbaar en aangenaam wonen voor alle Pepingenaren – ook voor jonge gezinnen, senioren, alleenstaanden en kwetsbaren. Dienstverlening zoals kinderopvang, gemeentediensten, dokter, bankautomaten, openbaar vervoer, … moet in Pepingen kunnen blijven
Het behoud van het landelijke karakter en de open ruimte in Pepingen
Een opbloeiend verenigingsleven en fijne, toegankelijke ontmoetingsplekken en dorpscentra in alle deelgemeenten.
Een bruisend sociale gemeente waar jong en oud de nodige ondersteuning krijgt met een welzijnsbeleid dat inzet op hechte, zorgzame buurten en nabije hulp
Aandacht voor verkeersveiligheid, met vlotte mobiliteit, onderhouden wegen, nieuwe fietspaden en veilige omstandigheden voor scholieren, voetgangers en fietsers
Versterking en ondersteuning van zowel onze landbouwers als onze ondernemers
Evenwichtig milieubeleid, meer korte keten van onze streekproducenten en minder zwerfvuil
Koesteren en opwaarderen van ons magnifieke culturele en on(t)roerende erfgoed
Burgerparticipatie, een financieel verantwoord beleid en versterking van de gemeentediensten, dicht bij de burgers
Een sterker Pepingen in een sterk Pajottenland: trots op onze troeven! 
Tot slot doen we een warme oproep aan alle burgers om op 13 oktober deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Iedereen telt voor LVB – Lijst van de Burger, en daarom is ook iedere stem belangrijk. Samen maken we iedereen #TrotsOpPepingen!
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief