Gooikse leerlingen liepen voor de Fietsbieb van Gooik - Pepingen

C21

Gooikse leerlingen liepen voor de Fietsbieb van Gooik - Pepingen

Scholenveldloop_2024_-_2__kopie_
ingezonden foto
 
De 36ste editie van de ‘Vlaamse loopweken voor scholen’ vindt plaats van 16 september tot en met 11 oktober 2024. In Gooik werd er gelopen op vrijdag 4 oktober 2024. De gemeente Gooik en MOEV lieten de leerlingen van de Gooikse scholen rondjes lopen op de atletiekpiste aan het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. Ze liepen voor het goede doel, de Fietsbieb Gooik-Pepingen.
 
 
Samuel Billens, schepen van Sport, liep ook mee:"Ik trok, net zoals de Gooikse leerlingen, ook mijn loopschoenen aan. Want bewegen is belangrijk, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Daarom was er ook een Masterrun voor (groot)ouders, familie, vrienden, zo zamelden zij ook geld in voor het goede doel. Dit jaar liepen we trouwens voor de Fietsbieb Gooik-Pepingen en voor nieuw sportmateriaal voor de scholen. Binnenkort kunnen we hen een mooie cheque overhandigen."
 
Fietsbieb Gooik -Pepingen 
 
De Fietsbieb geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Alle kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen hier een fiets ontlenen (voor 20 euro lidmaatschap per jaar en een waarborg van 20 euro per fiets) en die tijdens het jaar 'gratis' inwisselen voor een ander (groter) exemplaar. Kinderen kunnen ter plekke fietsen uittesten alvorens ze te ontlenen. Vrijwilligers houden de Fietsbieb open. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor de ondersteuning van de werking van de Fietsbieb.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief