15.000 jongeren maken de werkvloer onveilig op de YOUCA Action Day

C21

15.000 jongeren maken de werkvloer onveilig op de YOUCA Action Day

 Spijbelen voor een rechtvaardige wereld: 15.000 jongeren maken de werkvloer onveilig op de YOUCA Action Day

Ook bij Oxfam Wereldwinkel Zennevallei maakt een jongere de winkel onveilig ten voordele van Youca!
Wat is de YOUCA Action Day?
  De YOUCA Action Day op 17 oktober 2024 zet zich in voor het recht op een schone, gezonde en duurzame buurt onder het motto #QuartierTransformé.
  YOUCA werkt voor de editie van 2024 samen met KIYO en Broederlijk Delen.
  De opbrengst gaat naar jongerenprojecten wereldwijd.
  In het kader van de YOUCA Action Day komen in oktober 12 Burundese jongeren naar België om heel wat Vlaamse en Brusselse leerlingen te informeren over het project.
Droomjob-voor-een-dag
Meer dan 15.000 jongeren uit heel Vlaanderen en Brussel oefenen op de YOUCA Action Day hun droomjob-voor-een-dag uit. Zij draaien een hele dag mee bij een bedrijf, organisatie of particulier naar keuze, waarbij hun loon van €60 integraal naar sterke jongerenprojecten gaat. 
#QuartierTransformé
Tijdens deze editie staat de YOUCA Action Day in het teken van het recht op een schone, gezonde en duurzame leefomgeving. Dit is een plek waar jongeren zorgeloos opgroeien, zichzelf ontwikkelen en hun stempel drukken op de samenleving. Toch komt dit ideaal vaak niet overeen met de werkelijkheid en wordt dit recht voortdurend geschonden. Onder het motto #quartiertransformé strijden jongeren wereldwijd voor een buurt die op hun maat gemaakt is.
Ook dit jaar stemden YOUCA-jongeren massaal voor het project dat binnen dit thema valt en waar zij zich voor willen inzetten. De keuze viel op onze partner KIYO, die in Burundi samen met jongerenorganisatie Spring Communities werkt rond het recht op een schone, gezonde en duurzame buurt. In Burundi worden jongeren dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van ernstige milieuverontreiniging; velen wonen naast uitgestrekte vuilnisbelten en ondervinden rechtstreeks de gevolgen van schadelijke afvalstoffen die in de lucht en het drinkwater terechtkomen. Daarnaast zorgt de klimaatverandering er voor hevige regenval, overstromingen en onvoorspelbare droogteperiodes. Burundese jongeren blijven echter niet bij de pakken zitten en laten hun fantasie de vrije loop om een buurt te creëren waarin zij een rechtvaardige toekomst kunnen opbouwen. In oktober komen 12 Burundese jongeren naar België om Vlaamse en Brusselse leerlingen onder te dompelen in het jaarthema.
Andere projecten
YOUCA steunt op verzoek van vele jongeren samen met Broederlijk Delen ook Theatre Day Productions in Gaza, een organisatie waarbij theater als uitlaatklep en traumaverwerking fungeert ten tijde van militaire bezetting en oorlogsgeweld. In België financieren we eveneens scholierenprojecten, waarbij jongeren op een creatieve manier van hun buurt een betere plek maken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief