LIEDEKERKE - Sint-Gabriël prikt voor het Zuiden

C21

LIEDEKERKE - Sint-Gabriël prikt voor het Zuiden

Editiepajot_liedekerke_broederlijk_delen_gabriel_foto_jacky_delcour
Foto's Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekrek_sint-gabriel_fotro_jacky_delcour
 
Editiepajot_liedekrek_sint-gabriel_fotro_jacky_delcour__2_
 

Het Sint-Gabriëlinstituut in Liedekerke besteedt dit schooljaar heel veel aandacht aan de actie Zuidprik van Broederlijk Delen.

Sinds oktober zijn enkele leerkrachten volop bezig om de hele school bij dit project te betrekken. Men maakte op de website www.zuidprik.be  een actiegroep aan en konden via meerdere opdrachten punten verdienen. Sint-Gabriël verzamelde supporters en vond ook 3 BV's die ons project ondersteunden.  De leerlingen Lassen maakten een kunstwerk uit metaal met daarin de vlag van Bolivia (het themaland) verwerkt. De leerlingen maakten ook 2 filmpjes die op Youtube te bewonderen zijn. Daarvoor waren heel wat leerlingen bereid een extra inspanning te leveren.
 
Op de apotheosedag namen de leerlingen deel  aan 4 activiteiten: petitie tekenen, dansinitiatie, les rond duurzame ontwikkeling en een film rond het project. Ze sloten de voormiddag af met een muziek- en dansmoment in de turnzaal. Enkele leerlingen hadden een nummer geschreven en brachten dit voor de hele school. Nadien ging iedereen uit de bol op een murga-dancewrap. Tegen de middag werden tijdens de chocostop (ipv een gewone koffiestop) meer dan 500 pannenkoeken geserveerd. In de namiddag namen de tweede- en derdejaars deel aan een Zuidprikquiz. Op hetzelfde moment hielden de overige leerlingen een politiek debat rond duurzame ontwikkeling. Als afsluiter volgden de voorrondes van een groot voetbaltornooi met 15 ploegen. De leerlingen haalden ook 470 euro op voor Broederlijk Delen.
 
Naast de vele activiteiten die ze organiseren en de centen die ze inzamelen, strijden ze momenteel voor een podiumplaats in het eindklassement. Ze kunnen extra punten scoren door 500 supporters te vinden die hen steunen. Supporter worden duurt 2 minuutjes. Ze zitten al aan 272 leden en hebben nog 5 dagen.
 
Klik op Prik je groep
Klik op Sint-Gabriëlinstituut
Vul het kadertje rechts op de pagina in: e-mailadres + naam
Klik op 'word supporter'
Er wordt een bericht gestuurd naar je e-mailadres.
Open je mailbox en klik op de link.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief