Vaste Commissie voor Taaltoezicht tikt gemeente LIEDEKERKE op de vingers

C21

Vaste Commissie voor Taaltoezicht tikt gemeente LIEDEKERKE op de vingers

Editiepajot_liedekerke_tweetalig_verkeersbord_3_foto_ben_bessemans
Al geruime tijd staat het tweetalig verkeersbord in Liedekerke opgesteld. Foto: Ben Bessemans

Op 10 februari 2010 diende Jörgen Noens (Vlaams Belang) bij de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) een klacht in tegen de gemeente Liedekerke betreffende een tweetalige verkeersbord (zie foto).

Jörgen Noens, voorzitter Vlaams Belang Jongeren regio Halle-Vilvoorde:
 “De gemeente Liedekerke is de plaatselijke dienst die verantwoordelijk is voor de mededelingen op hun openbaar domein. Het was provincieraadslid Ben Bessemans (Vlaams Belang) die me van deze situatie op de hoogte bracht.”
 
“Volgens art. 11 § 1 van de Wetten op het gebruik van de talen in bestuurszaken dienen de plaatselijke diensten, die gevestigd zijn in het Nederlandse of het Franse taalgebied berichten, mededelingen en formulieren die voor het publiek bestemd zijn uitsluitend in de taal van hun gebied op te stellen.”
 
De VCT volgt, in haar zitting van 13 maart 2010, de redenering van Noens dat de gemeente Liedekerke de plaatselijke dienst is die verantwoordelijk is voor de mededelingen op hun openbaar domein.
 
De VCT, Nederlandse afdeling, stelt dat: “Zelfs wanneer het kwestieuze bord werd geplaatst door de aannemer van de werken had de gemeenteoverheid erover moeten waken dat het bord enkel in het Nederlands was gesteld.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2010
Steven Walravens
Ben Bessemans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief