"Eigen Volk Eerst-Prijs" gaat naar Hulpfonds-LIEDEKERKE

C21

"Eigen Volk Eerst-Prijs" gaat naar Hulpfonds-LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_vlaams_belang_schenkt_cheque_aan_hulpfonds_liedekerke_foto_steven_walravens
Ben Bessemans (VB) overhandigt de cheque aan Jacky Delcour. Foto: Steven Walravens
 

Op 14 februari sloeg het noodlot toe voor Herman Cansse en echtgenote Linda Deneve. Ze raakten alles kwijt tijdens een woningbrand die te wijten was aan een kortsluiting in de koelkast. Spontaan sloegen enkele buurtbewoners de handen in elkaar samen met Hulpfonds Liedekerke, dat de voorbije jaren al enkele gelijkaardige solidariteitsacties ondernomen heeft.

Ook het Vlaams Belang afdeling Liedekerke wil de slachtoffers van de woningbrand financieel steunen en schenkt daarom dit jaar de ‘Eigen Volk Eerst-prijs’ aan Hulpfonds-Liedekerke.
 
“Het Vlaams Belang Liedekerke ondersteunde in het verleden regelmatig goede doelen. Zo konden slachtoffers van de overstroming in Liedekerke enkele jaren terug rekenen op een steunbijdrage. Vorig jaar werd de Z11 – Z11 – Z11 actie van de Vlaamse actiegroep Voorpost gesteund.  (Voorpost verdeelt jaarlijks kerstpaketten onder hulpbehoevende mensen van Vlaamse afkomst) Ook een organisatie die de graven van, tijdens WOII, gesneuvelde Vlaamse soldaten in het buitenland onderhoudt kreeg in het verleden reeds een steunbijdrage. Ook dit jaar werd besloten om een goed doel te ondersteunen. De voorkeur gaat steeds naar projecten ten voordele van hulpbehoevende mensen van bij ons, of naar initiatieven die het behoud van onze Vlaamse identiteit bevorderen.” aldus Johan Daeleman, voorzitter Vlaams Belang Liedekerke.
 
De ‘Eigen Volk Eerst-Prijs 2010’ bedraagt € 150,00. De prijs werd zaterdagavond door provincieraadslid Ben Bessemans (VB) overhandigd aan Jacky Delcour, de initiatiefnemer van het hulpfonds. Bessemans maakte van de gelegenheid gebruik om het bedrag te verhogen en voegde uit sympathie € 50,00 eraan toe.
 
Jacky Delcour van Hulpfonds Liedekerke: “Wij zijn zeer blij met deze gulle gift van het Vlaams Belang. Op zaterdag 24 april organiseren we een deur-aan-deur verkoop van mattentaarten. Ook op de zaterdagmarkt zullen we vertegenwoordigd zijn en mattentaarten aan de man brengen. Omdat deze verkoop vele helpende handen vergen wil ik nog even een oproep lanceren aan verenigingen en vrijwilligers om ons een handje te komen toesteken."
 
Wie zich geroepen voelt om mee te helpen of zoals het Vlaams Belang een storting te willen doen kan contact opnemen met Jacky Delcour op het nummer 0475/58 46 56 of mailen naar hulpfonds@jdproductions.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 apr 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief