LIEDEKERKE – Gouden jubel voor Alice en Camiel

C21

LIEDEKERKE – Gouden jubel voor Alice en Camiel

Editiepajot_liedekerke_alice_en_camile_foto_jacly_delcour__1_
Alice Geyssens en Camiel Pollet. - Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_alice_en_camile_foto_jacly_delcour
Op deze foto zie je de jubilarissen met hun 3 zonen : Raymond met echtgenote Linda, Jean met echtgenote Marleen en Marc met echtgenote Bianca, 5 kleinkinderen : Evy met echtgenote Joeri, Sylvie met vriend Nick , Thomas,Marjolein met vriend Kenneth en Phaëdra. - Foto's © Jacky Delcour
 

Jubileumfeest van Alice Geyssens en Camiel Pollet uit de Begijnenmeers 29 a in Liedekerke: Camiel zijn wiegje stond in het idyllische West Vlaams dorpje Lissewege in 1932. Op zijn 18-jarige leeftijd besloten zijn ouders om één van de mooiste dorpen van West-Vlaanderen te verlaten en te verhuizen naar Liedekerke. Als jongeman hielp Camiel zijn ouders op de boerderij in de Schelfhoutstraat. Zijn bijnaam was dan ook ‘Camiel den boer van Liekert’.

Alice is afkomstig van Sint-Martens-Bodegem. Daar stond zij beter bekent als ‘Liske van Broozen’. Ook haar ouders waren actief op de boerderij. Zij kweekten groenten en trokken met de kruiwagen naar de markt om deze te verkopen.
In 1951 ontmoetten zij elkaar. Kort erna besloot een verliefde Camiel de vrouw van zijn dromen op te zoeken. En wie zoekt, die vindt. Alice was uiteraard verschoten dat hij zomaar opeens voor haar deur stond. Maar de aanhouder wint en al snel vormden zij een stel.
Na maar liefst negen jaar besloten zij hun jawoord te geven.(3 september 1960) De verklaring van Camiel voor deze langdurige verkering is dat hij een fiets wou verslijten, een moto en auto vooraleer hij wou trouwen.
Alice besloot om een herberg uit te baten in de Schelfhoutstraat terwijl Camiel werkte bij ‘Het Laatste Nieuws’, (als bijverdienste was hij ook ‘drager’ en ‘grafdelver’ bij een begrafenisondernemer). Nadien werd zijn werkgever de eerste klant van zijn bedrijfje transport Pollet-Geyssens. ’s Nachts reed hij met zijne ‘Bedford’ en bedeelde hij de kranten bij de krantenwinkels her en der in Vlaanderen. Overdag ging hij op pad met aardappelen met zijne ‘convoyeur Bèreken’ .
In 1961 zag Raymond, hun eerste zoon, het licht. Vier jaar later kwam de ooievaar opnieuw langs en bracht hen hun tweede zoon Jean. In 1968 is hun derde zoon Marc ter wereld gekomen.
Hierna beslisten ze het café niet langer meer uit te baten. In de jaren tachtig verhuisden ze naar het industriepark van Liedekerke en werd het bedrijf omgedoopt tot Transport Pollet & Zonen.
Intussen waren hun drie zonen opgegroeid. Raymond en Jean stapten in het huwelijksbootje. Raymond trouwde met Linda in 1982 en Jean beloofde eeuwige trouw aan Marleen in 1988.
Raymond en Linda waren in 1983 in blijde verwachting van hun eerste dochter Evy en twee jaar later verwelkomden zij hun twee dochter, namelijk Sylvie, op aarde.
Ook Jean en Marleen gaven in 1991 het leven aan een dochter namelijk Marjolein. Een jaar later stopte Camiel met het bedrijf Pollet & Zonen.
Camiel hielp nadien bij Transport J&M, de firma die de zonen Jan en Marc hebben opgericht.
Ook Marc vond geluk in de liefde bij Bianca. In 1993 gaven zij hun jawoord.
In 1995 mochten Linda en Raymond blauwe kleertjes kopen want hun zoon Thomas was geboren.
Drie jaar later werd het laatste kleinkind van Alice en Camiel geboren, namelijk Phaëdra waarvan Marc en Bianca de trotse ouders zijn.
Enkele jaren geleden vond Evy haar geluk bij Joeri en ook hun liefde werd in 2009 bekroond door het huwelijk.
Ook Marjolein kwam bijna twee jaar geleden haar prins op het witte paard tegen namelijk Kenneth.
Camiel zijn grootste hobby is het kweken van bloemen. Vooral dan geraniums waarmee ze menige prijzen hebben gewonnen. Hij heeft ook een moestuintje waarin hij lekkere groentjes kweekt. Hij is ook lid van Kwb en Alice is lang kernlid geweest bij KAV en later bij OKRA. Nu is ze nog steeds lid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 sep 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief