LIEDEKERKE / DENDERLEEUW – Vijf weken helpen in Bangladesh

C21

LIEDEKERKE / DENDERLEEUW – Vijf weken helpen in Bangladesh

Editiepajot_liedekerke_bangladesh_bangladesh_foto_reinaut_aerts
Bangladesh wordt geteisterd door vele problemen. - Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_bangladesh_reinaut_aerts_foto_reinaut_aerts
Reinaut Aerts uit Liedekerke. - Foto's © Jacky Delcour
 

Woensdag 2 februari vertrekken Reinaut Aerts uit Liedekerke en Joris De Bie uit Denderleeuw voor vijf weken naar Bangladesh. Zij kregen steun van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking (GROS) uit Liedekerke om ter plekke hulp te bieden.

“Bangladesh wordt geteisterd door vele problemen,” aldus Reinaut Aerts, “Vooreerst is er de grote armoede: mensen leven er in slechte omstandigheden. De huisjes zijn klein en niet echt stevig. Ook de natuur is niet mals voor het land: elk jaar overstromen grote delen van het land. Naast het natuurgeweld en de armoede teisteren verschillende ziektes het land.”
Onder andere de Belgische organisatie Damiaanactie is ter plekke. “Wij kunnen rekenen op de gastvrijheid van mensen van Damiaanactie in de hoofdstad Dhaka, waarvoor wij hen bijzonder danken. Met de steun van de GROS hopen wij hun nobele werk te kunnen ondersteunen.”
Na het verblijf in de hoofdstad Dhaka, trekken ze door naar het noorden. “De grens tussen India en Bangladesh zorgt voor vele spanningen. In dat gebied verblijven we enkele weken, om er te bekijken in welke omstandigheden de mensen daar leven,” gaat Reinaut Aerts verder, “Enkele jaren terug bouwde India een muur op de grens met Bangladesh. Dat zorgt voor moeilijke leefomstandigheden. In zekere zin gaan we daar écht 'op de grens' leven, zowel letterlijk als figuurlijk.”
Hun reis kan gevolgd worden via de online blog: http://opdegrens.wordpress.com
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief