Energiejacht scoort in LIEDEKERKE

C21

Energiejacht scoort in LIEDEKERKE

Editiepajot_liedekerke_energiejacht_laureaten_foto_jacky_delcour
Het gemeentebestuur wenst dan ook al haar deelnemers te feliciteren en te bedanken. - Foto © Jacky Delcour
 

De gemeente Liedekerke organiseerde dit jaar voor de derde keer de actie 'De Energiejacht'. Dertig energiegroepen uit de provincie Vlaams-Brabant, gingen de uitdaging aan en om samen heel wat energie te besparen.

"Met De Energiejacht willen we aantonen dat je al heel wat energie kan besparen met kleine maatregelen én zonder comfortverlies. Vier maanden lang, van december 2010 tot maart 2011, noteerden onze gezinnen trouw hun meterstanden van gas en elektriciteit en pasten ze allerlei besparingstips toe. Door te koken met het deksel op de pot of met de snelkookpan, het stand-by verbruik uit te schakelen, overbodige lichten uit te schakelen, de verwarming een graadje lager te zetten, radiatorfolie te plaatsen of deuren dicht houden zagen de deelnemers hun verbruik dalen",
Terwijl het bij de eerste editie twaalf gezinnen deelnamen in Liedekerke, namen dit jaar al meer dan 20 gezinnen deel aan de actie, opgesplitst in twee energiegroepen: “de spaarvarkens” en de “spaarkampioenen”. Ze beoogden respectievelijk een besparing van 8 % en een besparing van 20 % energie. Beide groepen slaagden met glans.
De spaarvarkens bespaarden 14 % energie terwijl de spaarkampioenen maar liefst 48 % bespaarden.
Terwijl de Liedekerkenaren gemiddeld bijna 35 % energie bespaarden, bedraagt de gemiddelde besparing van alle deelnemers uit de provincie 8,11%. Hiermee vaardigde Liedekerke niet alleen de groep af met het beste resultaat, maar was Liedekerke in haar totaliteit ook de primus van het Vlaams Gewest.
Het gemeentebestuur wenst dan ook al haar deelnemers te feliciteren en te bedanken voor hun deelname aan deze nobele actie. Zij hoopt ook van harte de actie uit te breiden en de volgende edities nog meer deelnemers aan te trekken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief