LIEDEKERKE – Vrouw & Maatschappij deelde 1.300 “witte lintjes” uit

C21

LIEDEKERKE – Vrouw & Maatschappij deelde 1.300 “witte lintjes” uit

Editiepajot_liedekerke_wit_lintje_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_wit_lintje_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_wit_lintje_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_wit_lintje_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_wit_lintje_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_wit_lintje_foto_jacky_delcour__5_
Foto's © Jacky Delcour
 

Vrijdag, vroeg in de ochtend, voerde CD&V Liedekerke actie aan het station van Liedekerke. De jaarlijkse internationale campagne om de aandacht te vestigen op geweld tegen vrouwen. De witte lintjes waren deze keer stickers. Vrouw & Maatschappij deelde er in de ochtendspits 1.300 uit.

“Met de slogan “Laat seksueel geweld niet ongestraft” willen we dit jaar specifiek aandacht vragen voor de problematiek van seksueel geweld. Bijna een op twee vrouwen komt tijdens haar leven in aanraking met een of andere vorm van seksueel geweld. Bovendien komt binnen een partnerrelatie seksueel geweld vaak meer voor dan fysisch geweld. Slechts zo'n 10% van de seksuele delicten wordt aangegeven bij de politie. Bovendien leidt het overgrote deel van de aangiftes van verkrachting nooit tot een rechtszaak”.
Vrouw & Maatschappij vraagt maatregelen tegen de straffeloosheid van seksueel geweld.
Een gebrek aan bewijsmateriaal, de vele seponeringen en buiten vervolgingstellingen leiden tot straffeloosheid. Vrouw & Maatschappij vraagt dat politie en Justitie aangiftes van seksueel geweld grondiger onderzoeken en zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelen, een doorgedreven toepassing van het audiovisueel verhoor kan hiervoor een oplossing zijn. Magistraten die dossiers van seksueel geweld behandelen moeten hiervoor een speciale vorming volgen en gebrevetteerd worden. Vrouw & Maatschappij vraagt ook meer aandacht en middelen voor de behandeling van seksuele delinquenten om zo recidives te verminderen. Veroordeelde pedofielen moeten ook minder snel eerherstel kunnen aanvragen, want dan kunnen ze minder gemakkelijk tewerkgesteld worden in de jeugdsector.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief