Witte linten tegen geweld, VIVA-SVV LIEDEKERKE voert actie

C21

Witte linten tegen geweld, VIVA-SVV LIEDEKERKE voert actie

Editiepajot_liedekerke_viva_svv_wit_lintje_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_viva_svv_wit_lintje_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_viva_svv_wit_lintje_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_viva_svv_wit_lintje_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 

Zaterdag heeft VIVA-SVV Liedekerke tijdens de wekelijkse markt actie gevoerd en witte linten uitgedeeld. Met het campagnegeweld, “geen gezicht“ wil VIVA-SVV iedereen, maar vooral ook jongeren, bewust maken dat partnergeweld verschillende gezichten heeft en hen wijzen op de symptomen, gevaren en gevolgen van partnergeweld.

Wist je dat 14 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen tussen 18 en 34 jaar gedurende een periode van 12 maanden het slachtoffer werden van partnergeweld? Als we kijken naar de groep van 18-24 jarigen loopt dit aandeel op tot 11 procent voor mannen en maar liefst 22 procent voor vrouwen. (Bron: Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen, 2010).
Symbool wit lintje
Een wit lintje is het internationale symbool om geen geweld te plegen op vrouwen en gewelddaden van anderen nooit te dulden of stilzwijgend te laten gebeuren.
Achtergrond
Op 6 december 1989 stapte een gewapende man een universiteitslokaal in het Canadese Montréal binnen. Hij liet de mannelijke studenten de klas verlaten en vermoordde de 14 aanwezige vrouwen. Dit drama ligt aan de basis van de wereldwijde Wittelintencampagne die elk jaar plaatsvindt van 25 november tot 6 december. Met het dragen van een wit lintje toont men zijn/haar engagement in de strijd tegen geweld op vrouwen.
Slot campagne ‘Geweld, geen gezicht’
Op 25 november reden den VIVA-SVV en zij-kant voor de laatste keer rond met de Facetoek-mobiel om jongeren bewust te maken van de symptomen, gevaren en gevolgen van partnergeweld. Want ook in prille relaties tussen jongeren kunnen de kiemen van een onevenwichtige of zelfs gewelddadige relatie aanwezig zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief