LIEDEKERKE - Marleen Merckx en Kris Baert kijken terug op heerlijke kerstperiode

C21

LIEDEKERKE - Marleen Merckx en Kris Baert kijken terug op heerlijke kerstperiode

Editiepajot_liedekerke_marleen_merckx_en_kris_baert_kijken_terug_op_heerlijke_kerstperiode_ingezonden_foto__2_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_liedekerke_marleen_merckx_en_kris_baert_kijken_terug_op_heerlijke_kerstperiode_ingezonden_foto__1_
(ingezonden foto's)
 
Editiepajot_liedekerke_marleen_merckx_en_kris_baert_kijken_terug_op_heerlijke_kerstperiode_ingezonden_foto
(ingezonden foto's)
 

Topactrice Marleen Merckx en zanger Kris Baert hebben vlak voor Kerstmis een punt gezet achter een prachtige reeks kerstconcerten. Het tweetal plaatste vrijdagavond hèt orgelpunt in de kerk van Ter Muilen in Liedekerke. Daar kwamen 250 mensen opdagen om er te genieten van een concert waar alles inzat.

Kris Baert bracht er met zijn vijf topmuzikanten typische kerstliedjes, afgewisseld met ‘kersgtelinkte’ kleinkunstnummers. Naast Stille Nacht en Suza Nina luisterde de menigte geboeid naar liedjes van Boudewijn De Groot, Stef Bos, Robert Long en van Kris Baert en zijn bandleden zelf. Baert bracht er zijn jongste kerstsingle ‘Zalig Kerstmis, vader’, een loflied aan zijn eigen overleden vader. Het lied werd op vraag van Kris geschreven door topgitarist Eddy Peremans. De single verkocht na afloop als zoete broodjes. Ook gitarist Geert Van den Bon bracht een eigen kerstnummer, dat op veel bijval kon rekenen. Daar voegden Kris Baert en zijn Schoon Volk nog een aantal exotische nummers aan toe…. De Colores, Malaika en Feliz Navidad zwiepten het enthousiaste publiek helemaal op . Tussen al dat muzikale fraais door bracht Marleen Merckx de allermooiste kerstpoëzie en kerstverhalen. Het publiek hing aan de lippen van La Merckx. Zij deed op een heel intieme manier datgene wat mensen misschien niet van Simonneken van Thuis zouden verwachten… Voordragen, voorlezen op een haar eigen sublieme manier.
Merckx en Baert hebben over heel Vlaanderen de kerstboodschap op hun geheel eigen wijze gebracht. Ze hopen en geloven dat het ook volgend jaar weer het geval zal zijn. Nu al lopen boekingen binnen voor binnen een kleine twaalf maanden. Wie dat ook al wil doen kan best snel contact opnemen via het nummer 0477/ 61 01 97.
Intussen maken Marleen Merckx en Kris Baert zich klaar voor hun voorstelling van ‘Warmer dan ooit’ op 4 februari in CC De Ploter in Ternat. Deze voorstelling liep al in een aantal CC’s in Vlaanderen en krijgt een apotheose in De Ploter. Wie erbij wil zijn kan snel bellen met CC De Ploter op 02/ 582 44 33.
En dan werken Marleen en Kris nog aan een nieuwe voorstelling. Die heet ‘Doe het zo zacht je kan’, een liefdesprogramma met de allermooiste liefdespoëzie en de heerlijkste liefdesliedjes. Première hiervan op vrijdag 17 februari in De Eglantier in Herne.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 dec 2011
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief