LIEDEKERKE - “Poelen, parels in het landschap”

C21

LIEDEKERKE - “Poelen, parels in het landschap”

Editiepajot_liedekerke_poelen_parels_in_het_landschap_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_poelen_parels_in_het_landschap_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_poelen_parels_in_het_landschap_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 

Op 20 april werd de nieuwe brochure over poelen “Poelen, parels in het landschap” voorgesteld aan een poel in Liedekerke door Johnny Van Droogenbroeck, provincieraadslid, Hugo Asselman, schepen voor leefmilieu in Liedekerke, en Eric De Block, voorzitter van de lokale afdeling van Natuurpunt en milieuraadsvoorzitter.

Poelen zijn bronnen van biodiversiteit. Ze vormen de leefwereld van vele planten, insecten, vogels en amfibieën. Daarom gaf de provincie Vlaams-Brabant, samen met de vijf Regionale Landschappen, de nieuwe brochure 'Poelen. Parels in het landschap' uit.
De gemeente Liedekerke werkt al sinds 2000, samen met het Regionaal Landschap Zenne, Zuun en Zoniën en Natuurpunt Liedekerke, aan het behoud, herstel en de aanleg van poelen in haar gemeente, met financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant. In deze periode werden op het grondgebied van de gemeente al meer dan 30 poelen (her)ingericht of (her)aangelegd. Het zijn pareltjes in het landschap en bronnen van biodiversiteit met een veelheid aan planten, insecten, amfibieën en vogels die er leven of gebruik van maken om te drinken of hun nestmateriaal er te komen zoeken.
De nieuwe brochure 'Poelen. Parels in het landschap' is een praktische gids voor iedereen die poelen weet te waarderen als de bronnen van leven die ze zijn en er zelf één wil aanleggen of herstellen.
De poelenbrochure is gratis en verkrijgbaar bij de Vlaams-Brabantse Regionale Landschappen. Men kan ze ook downloaden via hun websites.
Meer informatie www.rlzzz.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief