LIEDEKERKE – Uitreiking cultuurprijzen

C21

LIEDEKERKE – Uitreiking cultuurprijzen

2012-06-02_cultuurprijs_laureaten
Alle laureaten met uiterst rechts onze kernredacteur Jacky Delcour. - Foto's © Jacky Delcour
 
Cultuurprijs_2012
Foto © Jacky Delcour
 
2012-06-02_cultuurprijs_jong_ge-waag___jong_motoen
Jong ge-waag & Jong Motoen. - Foto © Jacky Delcour
 
2012-06-02_meidengroep_muziekacademie_neogene
Meidengroep ‘Neogene’. - Foto © Jacky Delcour
 
2012-06-02_cultuurprijs_alois_van_der_perre
Alois Van der Perre. - Foto © Jacky Delcour
 

Al voor de vierde keer werden in Liedekerke de cultuurprijzen uitgereikt. Deze worden geschonken door de cultuurraad aan mensen die in het afgelopen jaar op verscheidene culturele vlakken iets betekend hebben voor de gemeente.

Het geheel werd afgewisseld met een muzikaal intermezzo door de Liedekerkse Meidengroep ‘Neogene’ die twee jaar geleden de prijs van jong talent heeft ontvangen. Na een toespraak door burgemeester Luc Wynant werd de nieuwe cultuurfunctionaris Leen De Winter voorgesteld door vrijetijdsmanager Bert De Bruyn. Om beurt zorgden Leen en Bert voor de presentatie.
Als eerste mocht Frans Quinteyn het podium op. Hij werd genomineerd door het Liedekerkse Heemkundig Genootschap die ook koos voor een tweede nominatie die ging naar Lina De Bolle en Jean-Jacques Van Essche. De derde prijs genomineerd door Cultuurkring Verenigd Liedekerke ging naar haar pas afgetreden Voorzitter ‘Eddy D’Hoe’. OKRA nomineerde Jean De Saedeleer voor zijn 20 jaar als pastoraal verantwoordelijke. Jeanine Bockstal werd genomineerd door het Gemengd Koor ter Muilem voor hun steunpilaar.
Het Rockfestival De Plesj Rockt nomineerde Jacky Delcour (kernredacteur bij Editiepajot en LikertTV). Jacky is onlosmakelijk aan dat festival verbonden. Op hem kan gans de ploeg steeds rekenen. Jacky is trouwens de contactpersoon voor al het feestgedruis in de gemeente Liedekerke.
De club 31: Daar zitten de levensgenieters van stad Berrevoesj! En zij hebben twee heren genomineerd: Frans Guldemont en André van der Weeën’.
De laatste laureaat kent iedere cultuurliefhebber. Zij speelt toneel vanaf haar dertiende en is medeoprichter van Toneelkring de Motoen in 1991: Louise Van Brande.
Cultuurprijs Recreatie gaat naar Pasar, naar Frans Geeraerts. Cultuurprijs Muziek is voor het huisorkest van de Valier. Cultuurprijs Kunst voor Steven Timmermans. Cultuurprijs Lireratuur: Alois Van den Borre. Cultuurprijs Jong talent: de dertienjarige jarige Lore Bauwens. Cultuurprijs Motivatie voor de twee jeugdtoneelgroepen: Jong ge-waag & Jong Motoen. Cultuurprijs nieuwe Media voor LikertTV met Jeroen De Backer, Andy De petter, Steven Van Linthout, Peter Van den Borre en Jacky Delcour (deze laatste is ook kernredacteur en medewerker van het eerste uur van en bij Editiepajot.com)
Tot slot werd Alois Van der Perre gelauwerd. Hij kreeg de prijs voor Culturele Verdienste wegens zijn grote inzet bij tal van verenigingen in het Liedekerks cultuurleven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief