LIEDEKERKE is de “Gelukkigste gemeente van Vlaanderen 2012”

C21

LIEDEKERKE is de “Gelukkigste gemeente van Vlaanderen 2012”

Editiepajot_liedekerke_nog_deel_je_lach_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour__5_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_gelukkigste_gemeente_nieuw_foto_jacky_delcour__7_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_nog_deel_je_lach_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

15 juni is volgens psycholoog Cliff Arnal de gelukkigste dag van 2012 en dat zullen ze in Liedekerke geweten hebben. Want uitgerekend op 15 juni mag het Vlaams Brabantse Liedekerke de titel “Gelukkigste gemeente van Vlaanderen 2012” in ontvangst nemen.

De Liedekerkenaren namen massaal deel aan de CM-actie ‘Deel je lach’ en zo bezorgden ze hun gemeente deze leuke eretitel. De tweede en derde plaats op het CM-gelukspodium worden ingenomen door Sint-Gillis-Waas (Oost-Vlaanderen) en Arendonk (Antwerpen). Een bijzondere vermelding is er voor het Limburgse Herstappe.
43.482 lachende gezichten
‘Deel je lach’ nodigde alle Vlamingen uit om een lachende foto op www.plukjegeluk.be  te plaatsen en zo een golf van positivisme door Vlaanderen te stuwen. In totaal gingen niet minder dan 43.482 Vlamingen op deze uitnodiging in. Ze namen zelf het initiatief om een foto op te laden of lieten zich lachend fotograferen op één van de vele Deel je lach-acties.
Top drie
Liedekerke zorgde voor het meeste lachende gezichten in verhouding tot het inwonersaantal:
4.189 stuks of 33 procent van de bevolking. Met een deelname van 30 procent van de inwoners eindigde Sint-Gillis-Waas mooi tweede, na een spannende eindsprint. Het Antwerpse Arendonk kon 23 procent van zijn inwoners overtuigen om een lach te delen; goed voor de derde plaats op het CM-gelukspodium.
Een speciale vermelding is er voor het Limburgse Herstappe. Maar liefst 60 van de 80 inwoners van de kleinste gemeente van Vlaanderen deelden hun lach. Al kon hun gemeente niet deelnemen aan de eigenlijke competitie, deze lachprestatie leverde toch wat op. Alle inwoners ontvangen eerstdaags een gelukspakket.
Lachen maakt gelukkig
We bevinden ons in een vreemde paradox: de meeste Vlamingen hebben het materieel goed tot zeer goed en toch zijn we met z’n allen nooit zo bedrukt, angstig of ontevreden geweest. Een kwart van de bevolking voelt zich niet goed, het aantal mensen met een depressie was nog nooit zo hoog, de Vlaamse suïcidecijfers bereiken trieste records. Met het project ‘Pluk je geluk’ wil CM de samenleving prikkelen om meer werk te maken van geluk. Dat kan, want je geluk heb je voor 40% zelf in handen: door positief in het leven te staan en het glas eerder als half vol, dan wel als half leeg te zien.
De CM-actie ‘Deel je lach’ speelde het aanstekelijke en geluksbevorderende effect van lachen volop uit. “Lachen is gezond. Lachen helpt om te ontspannen, om druk van de ketel te laten, om te relativeren. Je lach delen, voegt daar nog een sociale dimensie aan toe. Het is aanstekelijk en zorgt voor verbondenheid. Kortom: lachen maakt gelukkig”, zegt Rik Dessein, CM-directeur gezondheidspromotie.
Niet toevallig 15 juni
De titel ‘Gelukkigste gemeente van Vlaanderen 2012’ wordt niet toevallig op 15 juni uitgereikt.
De Britse psycholoog Cliff Arnall riep 15 juni, de laatste vrijdag voor het begin van de zomer, uit tot de gelukkigste dag van 2012.
Meer informatie: www.plukjeluk.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief