LIEDEKERKE - “Anne Frank en ik” gespeeld door JOng MOtoen

LIEDEKERKE - “Anne Frank en ik” gespeeld door JOng MOtoen

Editiepajot_liedekerke_jong_motoen_foto_jacky_delcour
Foto © Jacky Delcour
 

‘Anne Frank en ik’ is de titel van het toneelstuk gespeeld door de leden van JOng MOtoen. Het is een eigentijds, hip en ontroerend verhaal waarin Anne Frank, het Joodse meisje uit de tweede wereldoorlog dat iedereen wel kent met haar dagboekverhalen, rijkelijk aan bod komt. Nicole houdt zich, samen met haar vriendinnen vooral bezig met hiphop dansen. Op school worden het dagboek van Anne Frank en de Holocaust besproken. Geruchten doen de ronde dat het dagboek niet zelf geschreven is en dat het allemaal wel meegevallen is met de Jodenvervolging. Nicole weet niet wat ze hiervan moet denken. Ze gaat twijfelen… Nadat de jongen van haar dromen haar hart breekt, wordt ze aangereden door een auto. Terwijl ze in coma ligt, verhuist haar geest naar het Parijs van de Tweede Wereldoorlog. Ze maakt daar als dochter van een Joods gezin verschrikkelijke dingen mee. Op het transport naar een concentratiekamp ontmoet ze Anne Frank… In de voorstelling is er een combinatie van toneel, dans en zang.

De JOMO’s zijn jonge mensen tussen 12 tot 17 jaar die reeds 7 jaar deel uitmaken van Toneel De Motoen. Ondertussen hebben ze een ijzersterke reputatie opgebouwd in Liedekerke en omstreken. Samen met Toneel De Motoen behaalden ze uitmuntendheid met de musical ‘Oliver’ en haalden ze een 1ste prijs met ‘Devil’s Paradise’! Ook “Alis in Onderland”, “Pinokkio”, “En ze leefden” … werden telkens met staande ovaties beloond door het publiek. Vorig jaar acteerden onze JOMO’s de pannen van het dak in de musical ‘Romeo & Julia’… een grandioos succes.
De voorstellingen zijn op vrijdag 28 en zaterdag 29 september om 20.00 uur. Op zondag 30 september is dan de laatste voorstelling, dit keer om 15.00 uur. Plaats van afspraak GC Warande in Liedekerke. De regie is in handen van Erwin Van Herreweghe, die vele theatersuccessen op zijn palmares heeft. Tickets kosten 8 euro.
Reservatie & tickets:
Bij alle leden van JOMO & Toneel De Motoen (in het Vrijetijdshuis (BIB – Liedekerke)) info@demotoen.be  of tel. 053 68 18 51
Meer informatie: www.demotoen.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2012
Lore De Saeger
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jacky Delcour | 14 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jacky Delcour | 03 okt 2020
Jacky Delcour | 21 sep 2020
Jacky Delcour | 19 sep 2020

archief