LIEDEKERKE - Officiële opening van de serviceflats Residentie Paepenbergh

C21

LIEDEKERKE - Officiële opening van de serviceflats Residentie Paepenbergh

Editiepajot_liedekerke_opening_serviceflats_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_opening_serviceflats_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_opening_serviceflats_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_opening_serviceflats_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_opening_serviceflats_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 

Dinsdag was het de officiële opening van de serviceflats “Residentie Paepenbergh” door Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen en alle leden van het OCMW. Na de toespraken onthulde men er een gedenkplaat.

De aanleiding voor de bouw van deze serviceflats waren de resultaten van het ouderen behoeften onderzoek dat in 2008 in Liedekerke, in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel, werd gevoerd. Dit onderzoek gaf verschillende noden (onveiligheidsgevoelens, nood aan aangepaste huisvesting, eenzaamheid) aan bij de Liedekerkse ouderen. Met de oprichting van deze serviceflats wensen het gemeentebestuur en het OCMW aan deze noden tegemoet te komen. Voor de realisatie van dit project werd er samengewerkt met Serviceflats Invest die reeds een grote expertise hebben opgebouwd voor de ontwikkeling en bouw van serviceflats. De firma Elpers uit Merchtem werd na een de procedure van openbare aanbesteding aangesteld als de verantwoordelijke hoofdaannemer en de firma PajoPlan uit Pepingen stond in voor de projectleiding. De bouwwerken, die werden aangevat op 14 september 2010, gingen zienderogen vooruit. De werken namen 17 maanden, in beslag en het gebouw werd op 17 februari 2012 opgeleverd.
De raad voor maatschappelijk welzijn stelde op 16 januari 2012 de dagprijs vast op 27,50 euro waarmee het OCMW een zeer concurrentiële positie inneemt tegenover gelijkaardige projecten in de regio.
Voor de naamgeving werd een wedstrijd georganiseerd en kwam de Heemkundige Kring, met als voorzitter Jan Asselman, als laureaat naar voor met de naam `Paepenbergh'... welke natuurlijk niet toevallig is gekozen.
De serviceflats, binnenkort door het Vlaams Ministerie omgedoopt tot "assistentiewoningen", betekenen een significante uitbreiding van de hulp- en dienstverlening aan de oudere bevolking van onze gemeente, een realisatie waar zowel het gemeentebestuur als het OCMW terecht fier over zijn.
Het resultaat mag er echt zijn. Het is een mooi en aangenaam gebouw dat tegemoet komt aan de wens van ouderen om zolang mogelijk zelfstandig in een thuissituatie te kunnen verblijven.
Residentie Paepenbergh bestaat uit 36 individuele flats voor zelfstandig wonende ouderen vanaf 65 jaar die nog beschikken over een zekere vorm van zelfredzaamheid maar veiligheid, ondersteuning en sociaal contact weten te appreciëren. De flats staan open voor zowel echtparen als alleenstaanden. Personen die in Liedekerke wonen of gewoond hebben, krijgen voorrang. Residentie Paepenbergh is gelegen in het centrum van Liedekerke, op wandelafstand van het gemeentehuis, het sociaal huis, het vrijetijdshuis en tal van winkels. Het complex bestaat uit een kelderverdieping, gelijkvloerse verdieping en twee bovenverdiepingen. Er is tevens een ondergrondse parkeergarage voor 21 wagens aanwezig. Elke bewoner kan beschikken over een persoonlijke bergruimte in de kelder. Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich ook een wasserette.
Zowel veiligheid als comfort staan centraal in de flats. Elke flat heeft een bewoonbare oppervlakte van circa 55 m2. De indeling en de opbouw van de flats werd zorgvuldig
Uitgekiend. Zo werd bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het ontwerp van de uiterst veilige badkamers in één geheel, met op de meest strategische plaatsen handgrepen. De flats zijn voorzien van een systeem voor noodoproepen, welke de bewoner garanderen dat een noodoproep 24uur op 24uur beantwoord wordt
Het subtiele spel van zachte en warme kleuren en de ruime inkomhal bezorgen de bewoner of bezoeker meteen een ongeëvenaard rustgevend thuisgevoel. Domotic in de flats ondersteunen de bewoner in de dagelijkse activiteiten. Uniek in het concept is dat elke flat beschikt over een eigen buitenterras met mooi zicht op de omgeving.
Sociale contacten leggen wordt makkelijker in de cafetaria waar men gezellig kan samen zitten met medebewoners of familie. Bewoners kunnen naar eigen wens deelnemen aan de ontspannende en leerzame activiteiten die er worden georganiseerd. De inschrijvingen voor de flats lopen volop en tegen het einde van de zomer zullen er al een 20-tal flats bewoond zijn. Er zijn dus nog een aantal flats beschikbaar. Wie nu beslist om een serviceflat te huren, kan dus op korte termijn zijn intrek nemen in 1 van onze gloednieuwe flats.
Wie meer informatie wenst of een flat wil bezichtigen, kan contact opnemen met:
Sociaal Huis
Opperstraat 33
1770 Liedekerke
053 64 55 51
serviceflats@liedekerke.be
www.liedekerke.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief