LIEDEKERKE - Kies voor het toneelabonnement

C21

LIEDEKERKE - Kies voor het toneelabonnement

Editiepajot_liedekerke_toneelabonnement_foto_ingezonden
(ingezonden foto)
 

Drie voorstellingen voor slechts €18.

Traditiegetrouw is het najaar de start voor een nieuws theaterseizoen. Liedekerke is drie toneelverenigingen en twee jeugdtheatergroepen rijk en dat zullen we in 2012-2013 zeker geweten hebben.
Dit seizoen pakt de gemeente Liedekerke in samenwerking met de toneelverenigingen uit met een nieuw concept: het toneelabonnement. Voor slechts €18 proef je van drie toneelvoorstellingen. Een unieke kans om kennis te maken met onze Liedekerkse toneelverenigingen: Kultuurkring Verenigd Liedekerke, Kamer van Rhetorica De Waag en Toneel De Motoen. Zij staan elk garant voor een fascinerende, beklijvende en professionele opvoering.
Ook voor de gekende fans van onze toneelgezelschappen is dit abonnement een voordelige keuze! Haal dus nu jouw abonnement aan de UiT-balie en laat je volledig onderdompelen in de unieke Liedekerkse amateurkunsten.
Met het toneelabonnement aan €18 geniet je van volgende drie voorstellingen:
1)Martha en Mathilde
Kultuurkring Verenigd Liedekerke
Martha en Mathilda zijn twee zussen op leeftijd die samen een oubollig hotelletje runnen, dat deel uitmaakt van een grote oude boerderij. Omdat ze diep in de schulden zaten, verkochten ze die boerderij echter 10 jaar geleden aan een notaris op lijfrente, onder de voorwaarde daar te mogen blijven zolang ze leven. Wat niemand echter weet is dat beide kranige zussen op de grote zolder een cannabisplantage uitbaten met de bedoeling op korte tijd een kapitaal te verdienen. Daarmee kunnen ze een rustige oude dag slijten op een zonnige bestemming. De “grote” dag waarop de oogst wordt opgehaald door een dealer en waarop ze zullen worden uitbetaald is nabij … Maar net die week logeert in het hotelletje een groepje wielertoeristen, komt de deadline voor de cannabisoogst door technische problemen in het gedrang en komt de notaris, het lange wachten beu, de boerderij opeisen. Martha en Mathilda verwachten aan een sprankelende cocktail van komische, vaak spannende, soms hilarische situaties.
Speeldata:
16, 17, 23 en 24 november 2012 om 20:00 uur
21 november 2012 om 20:30 uur
Plaats: GC Warande
2)Het Goudland
Kamer van Rhetorica De Waag
Hendrik Conscience schreef zijn roman ‘Het Goudland’ in 1862 en wordt de ‘eerste’ Vlaamse avonturenroman genoemd. In zijn verhaal laten de Vlaamse goudzoekers er geen gras over groeien. Al in 1849 trekken zij op pad om in Amerika hun ‘geluk’ te gaan beproeven. Ze gaan als het ware op zoek naar ‘Eldorado’. Eerst ziet het er naar uit dat het geluk hen toelacht. Maar dan komen de tegenslagen en keren de kansen. Haast en spoed is zelden goed, maar een Vlaming zou geen Vlaming zijn als hij in alle ellende ook niet zou zorgen voor komische en hilarische momenten. Dromen van rijkdom is ook al iets en als we er naast grijpen, kunnen we er nog om lachen ook. In 1966 heeft Hugo Claus van Consciences ietwat sentimentele roman een persiflage gemaakt onder de vorm van een toneelstuk. Laat jullie dus meevoeren naar het verre verleden toen Vlamingen in Californië goud gingen zoeken.
Speeldata:
18, 19, 25 en 26 januari 2013 om 20:00 uur
1 en 2 februari 2013 om 20.00 uur
Plaats: Feestzaal Sint-Gabriëlinstituut
3)Vergeten Straat
Toneel De Motoen
Dit jaar zou Louis Paul Boon honderd geworden zijn. Logisch om ook in de geburen deze fantastische schrijver hulde te brengen en…op de planken te zetten. Toneel de Motoen aarzelde dan ook geen moment. Samen met befaamd regisseur Anton Cogen, Aalstenaar én Boonkenner bij uitstek, brengen zij ‘Vergeten Straat’.
‘Je straat wordt afgesloten van de rest van de wereld… Iedereen zit met de handen in het haar. Waar zullen zij nog brood kunnen kopen? Moeten er dan nog frieten gesneden worden voor de frituur van Sadeleer? En als er iemand ziek wordt? Maar… een straat zonder belastingen, geen politie, recht op luiheid. Een betere wereld… kan dat wel? Neen? Of toch?
Vergeten Straat…een toneelstuk met personages van vlees en bloed, met diepgang en hartverwarmende komische momenten. De rebelse kant van Boon, zijn sympathieën voor tegendraadse figuren, zijn voorliefde voor vrouwelijk schoon worden ook in Vergeten Straat niet uit de weg gegaan.
Speeldata:
15, 16, 20, 22 en 23 maart 2013 om 20:00 uur,
17 maart 2013 om 16:00 uur
Plaats: GC Warande
Meer informatie of reserveren?
www.liedekerke.be
UiT-balie vrijetijdshuis, Warandestraat 22, 1770 Liedekerke
cultuur@liedekerke.be
053 64 55 91.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief