Onthaaldagen Middenschool Atheneum DENDERLEEUW Campus LIEDEKERKE

C21

Onthaaldagen Middenschool Atheneum DENDERLEEUW Campus LIEDEKERKE

Editiepajot_onthaaldagen_middenschool_atheneum_denderleeuw_campus_liedekerke_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_onthaaldagen_middenschool_atheneum_denderleeuw_campus_liedekerke_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 

De overgang van basisschool naar middenschool is voor heel wat leerlingen een grote stap. Daarom willen we in de Middenschool van het Atheneum Denderleeuw Campus Liedekerke de drempel voor onze leerlingen zo laag mogelijk maken door hen uitgebreid te verwelkomen tijdens drie onthaaldagen.

Een nieuwe school betekent een totaal nieuwe leeromgeving. De “anciens” van het tweede jaar zijn dan ook de geknipte personen om de nieuwkomers wegwijs te maken. Zij namen die rol de afgelopen dagen dan ook graag op zich tijdens een zoektocht in en rond de schoolomgeving.
Aan de hand van teambuildingsactiviteiten leerden de leerlingen elkaar en de leerkrachten beter kennen. Om de sociale integratie te optimaliseren kregen de eerstejaars op dinsdag een buddy, een medeleerling uit het tweedejaar, toegewezen. Dit was een initiatief van de leerlingenraad.
Een eerste stap in het eerste middelbaar betekent  heel wat nieuwe vakken en voornamelijk heel veel nieuwe leerstof. Om deze grote stap op te vangen besteden wij ook aandacht aan praktische leertips zoals: hoe maak ik mijn boekentas, wat is de werking van de schoolagenda, hoe organiseer ik mijn werkplek,… Lessen die tijdens het eerste semester nog verder aan bod komen.
Onze school straalt een warme sfeer uit en wordt gekenmerkt door een kleinschaligheid waarbij we iedere leerling van dichtbij opvolgen. Voorts is het ook belangrijk dat al deze persoonlijkheden met elkaar goed overweg kunnen en dat er een vlot sociaal verkeer heerst op school. Om de leerlingen wegwijs te maken in sociale vaardigheden werd dit alvast op een speelse manier ingeoefend aan de hand van een babbelspel.
Iedere leerling is uniek en van iedere persoonlijkheid willen wij dan ook gebruik maken om tijdens het schooljaar alle talenten verder te belichten. De leerlingen maakten een profielschets waarbij ze zelf op zoek gaan naar hun beste eigenschappen, hun kennis en hun kunnen. Ze staan even stil bij vragen als: wat zijn mijn talenten? Wat kan ik allemaal en wat kan ik minder goed? Op deze manier kunnen we verder bouwen op ieders unieke eigenheid.
Het nieuwe schooljaar is alvast op een vlotte manier ingezet en het wordt alvast een schooljaar vol nieuwe uitdagingen zowel voor leerlingen als leerkrachten.
De onthaaldagen kaderen volledig binnen de visie en de missie van de overkoepelende Campus KA Denderleeuw, die de basisschool Denderleeuw, middenschool Denderleeuw, middenschool Liedekerke en Atheneum Denderleeuw verenigt. Samen bieden deze scholen een allesomvattende vorming die naadloos op elkaar aansluit en een vrijwel probleemloze overgang van kleuter-, naar lager-, naar secundair onderwijs garandeert. Dit biedt ouders en hun kinderen een overzichtelijke schoolloopbaan zonder bruuske overgangen. De vier afdelingen willen garant staan voor kwaliteitsonderwijs met innoverende werkvormen, goede studiebegeleiding en maximale stimulatie van vaardigheden en attitudes die de samenleving vereist. De nieuwe slogan van de verenigde scholen Campus KA Denderleeuw luidt dan ook toepasselijk: Campus KAD, een dynamische school waar het goed leren en leven is.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Jacky delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief