LIEDEKERKE - Nick Triest op jacht naar eerste WK-kwalificatie

C21

LIEDEKERKE - Nick Triest op jacht naar eerste WK-kwalificatie

Nickt_triest_nismes1
 

Liedekerkenaar Nick Triest is aan een sterk debuutjaar bij Inters MX2 bezig. Afgelopen weekend werd de 18-jarige Triest 4e in de BK wedstrijd te Nismes. Vooral zijn prestatie in de helse tweede reeks sprong daarbij in het oog. Terwijl teammaat Dennis Verbruggen de motor al lang terug richting rennerspark had gestuurd, bleef Triest doorgaan, in de gietende regen.

Op een aantal ronden tijd rukte de Shineray-rijder op van de 7e naar de 3e plaats. Een positie die hij niet meer uit handen zou geven. Triest’s teammanager, de door de wol geverfde ex-rijder André Massant was dan ook in zijn nopjes met de prestatie van zijn “rookie”.
Zijn 4e plaats in de eindstand van de wedstrijd betekende ook dat Triest in het BK-klassement oprukt. In zijn eerste jaar bij de elite bezet hij nu een mooie 3e plaats in de tussenstand. Daarmee voldoet hij volledig aan de verwachtingen van het Shineray team voor wie het BK een prioriteit is.
 
Ook dit weekend mag Triest aan de bak, vorige week vrijdag kreeg hij immers te horen dat hij een wild card kreeg voor de GP van Vlaanderen in Lommel. Triest stond eerder dit jaar al aan de start van de kwalificaties voor de GP van Spanje in Bellpuig. Daar lukte het hem niet om zich te kwalificeren.
 
Over wat kwalificatie in Lommel betreft blijft Triest voorzichtig: “Lommel is niet echt mijn ding, maar dat betekent niet dat ik er niet voor zou gaan. Toch bekijk ik dit jaar nog steeds als een leerjaar. Druk voel ik alleszins niet. Ik heb in het EK heel wat bijgeleerd. Die stap van de Nationalen hier in België naar het EK, is heel groot. Het ritme en de snelheid liggen er heel wat hoger. Bovendien duren de wedstrijd er ook een flink stuk langer. Wat ik in het EK geleerd heb kan ik in het BK ten volle benutten, al zijn momenteel Roelants en Van Horebeek nog sterker. In de GP van Vlaanderen heb ik eigenlijk niks te verliezen.”
Toch wordt kwalificeren in Lommel geen makkelijke opdracht voor Triest. Het circuit geldt als het zwaarste uit de WK-cyclus. En zal door de vele trainings- en kwalificatiesessies er in de loop van zaterdag alleen maar zwaarder bij komen te liggen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 aug 2008
Pixelpony
Pixelpony
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief