LIEDEKERKE - Jeugd vult twintig zakken met zwerfvuil

C21

LIEDEKERKE - Jeugd vult twintig zakken met zwerfvuil

Editiepajot_liedekerke_zwerfvuilactie_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_zwerfvuilactie_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_zwerfvuilactie_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_zwerfvuilactie_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 

Zondag organiseerde de gemeentelijke milieudienst, in samenwerking met de jeugddienst, de milieuraad en de jeugdraad, een zwerfvuilactie. Deze actie kaderde in de nationale zwerfvuilcampagne van 2012 van de Vlaamse overheid, getiteld ‘in de vuilbak’. Met deze actie willen de Liedekerkse jeugdverenigingen een krachtig signaal geven aan de inwoners van hun gemeente: “Zwerfvuil hoort in de vuilbak, en nergens anders.”

Tussen 14 en 16 uur staken chiro Likert, Jong Motoen, Jong Ge-waag-d, en de leden van de jeugd- en milieuraad de handen uit de mouwen om een deel van de Liedekerkse straten zwerfvuilvrij maken.
Dergelijke zwerfvuilinitiatieven kunnen rekenen op de nodige materiële ondersteuning van de Vlaamse overheid, die grijpertjes, handschoenen, speciale vuilniszakken, fluohesjes, infobordjes en affiches voorziet. De twee elektrische wagentjes van groendienst Liedekerke reden tijdens de zwerfvuilactie langs de verschillende uitgestippelde parcours om het zwerfvuil op te halen en te verzamelen in het park.
Iets na 16 uur verzamelde iedereen opnieuw in het Pastoriepark, werd de eindstand bekeken: het zwerfvuil werd gewogen en niet minder dan twintig zwerfvuilzakken werden afgevoerd naar het containerpark. Deze zwerfvuilactie werd afgesloten met een streepje muziek en een drankje voor alle vrijwilligers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief