DENDERLEEUW / LIEDEKERKE - Oxfam geschenkenbeurs zakt af naar Den Breughel

C21

DENDERLEEUW / LIEDEKERKE - Oxfam geschenkenbeurs zakt af naar Den Breughel

Editiepajot_liedekerke_denderleeuw_oxfam_geschenkenberus_ingezonden_foto
(ingezonden foto)

Zoals ieder jaar in december nodigt de Oxfam Wereldwinkel van Denderleeuw-Liedekerke alle sympathisanten van Fairtrade en Noord-Zuid solidariteit uit op zijn geschenkenbeurs in zaal Den Brueghel in Denderleeuw.

Anders dan andere jaren vindt u ons deze keer in zaal Den Breughel op het dorp. De verhuis kadert in het actieprogramma van de gemeente Denderleeuw om de titel van “Fairtradegemeente” te behalen. Met deze avontuurlijke onderneming wil het Wereldwinkel-team zijn steentje bijdragen tot het gemeentelijke Fairtrade-initiatief en tegelijk een ruimer publiek kennis laten maken met de verrassende veelzijdigheid van de Eerlijke Handel.
Afgezien van de locatie, blijft het beursconcept hetzelfde: iedereen die leuke kerstcadeautjes zoekt of inspiratie wil opdoen voor het oudejaarsavondmenu mag weer rekenen op de creativiteit en knowhow van onze handelspartners uit het Zuiden. De lekkere proevertjes en de persoonlijke service krijgt u er bij van het winkelteam.
Feestplezier voor iedereen
De fashionista’s onder onze bezoekers zullen zich ongetwijfeld verheugen over de uit gebreide collectie trendy juwelen, sjaals en lederwaren. Wie houdt van lekker eten en drinken kan zijn hartje ophalen aan onze koekjes, chocolade, exotische kruidenmengelingen, wijnen, koffies en tal van andere (h)eerlijkheden. Als u al dat lekkers liever cadeau wil geven, maakt ons inpak-team een geschenkmand voor u klaar met de artikelen van uw keuze.
Voor de liefhebbers van kunstige woonaccessoires en gezellige hebbedingen in de culinaire sfeer is er een uitgebreide selectie theelichtjes, decoratief keramiek, glaswerk, serveerschalen en keukenlinnen. En ook aan het jonge(re) volkje hebben we gedacht: van babyspullen in biologisch katoen en fleurige pennenzakjes voor toffe scholieren tot coole smartphonehouders voor hippe tieners. Op de fair trade spirit staat geen leeftijd!
Fair trade: iedereen wint erbij
Als u kiest voor onze producten, weet u met zekerheid dat onze leveranciers in het Zuiden loon naar werken krijgen. Het principe van de Eerlijke Handel garandeert hen een menswaardig inkomen: een inkomen dat productiekosten dekt en verder ook voedsel, kleding, onderdak, onderwijs en medische zorgen kan bekostigen.
Eerlijke Handel heeft daarnaast ook aandacht voor duurzame ecologische ontwikkeling. Verstandig gebruik van natuurlijke hulpbronnen, toepassing van energiebesparende productiemethodes en milieuvriendelijk transport staan hoog op de agenda.
Mens en milieu in onze partnerlanden varen dus wel bij uw beslissing om eerlijke producten te kopen. Zelf wint u er de voldoening bij van een ethische keuze: u levert een reële bijdrage aan een rechtvaardigere wereld.
Bent u ook gewonnen voor een feestseizoen van wereldklasse? Leg dan faire pakjes onder de kerstboom en toast het nieuwe jaar in met (h)eerlijke bubbels.
Fair met flair
De Fairtrade zondagnamiddagen worden opgefleurd met muziek om tijdens de koude dagen een beetje warm te worden. Les Busiciens spelen op zondag 9 december en U-Groove op zondag 16 december in de gezellige fairtrade-bar in zaal den Breughel.
Ook dit jaar vind je er een enorm aanbod aan snuisterijen en lekkers om cadeau te doen of te krijgen.
WANNEER
Donderdag 13 december, 14.00 tot 18.00 u
Zaterdag 8 en 15 december, 10.00 tot 18.00 u
Zondag 9 en 16 december, 10.00 tot 18.00 u
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2012
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief