LIEDEKERKE – Huldiging sportlaureaten

C21

LIEDEKERKE – Huldiging sportlaureaten

Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_2012_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_2012_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_2012_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_2012_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_2012_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_sportlaureaten_2012_foto_jacky_delcour__5_
Foto's © Jacky Delcour
 

De zaal van het gemeenschapscentrum Warande liep nokvol voor de jaarlijkse huldiging van de Liedekerkse sportlaureaten. Op deze viering worden Liedekerkenaren gehuldigd die zich in 2012, zowel individueel als in clubverband, op sportief vlak onderscheiden hebben.

De apotheose van de avond was de verkiezing van de sportpersoonlijkheid en die werd Jelle De Leeuw die heeft zich verdiept in het waterskiracen. Hierbij moeten een aantal skiërs een parcours afleggen, zoals in Formule 1. Dit is de snelste vorm van waterskiën.
Dit jaar wilde de sportraad een sporter uit het verleden in de bloemetjes zetten. Clement Mertens met discuswerpen. De ondertussen 90-jaar oude man blonk al in de jaren ’40 en ’50 uit in het discuswerpen. Hij verdedigde de Liedekerkse en nationale eer op verschillende internationale wedstrijden. Op het EK outdoor van 1950 in Brussel wierp hij de schijf tijdens de kwalificaties 42m60 ver.
De volgende kandidaat is ook een oude bekende voor heel wat Liedekerkenaren. Al jarenlang zet hij aikido op de kaart in Liedekerke: Laurent Van Langenhof. En dan de 8 jaar oude Febe De Smedt is een topper in wording. Zij behaalde dit seizoen bijna overal waar ze startte een eerste plaats. (16 overwinningen).Deze uitmuntende wielrenster moest slechts 1 keer vrede nemen met de 2de plaats. Verder waren Yannick Van Roy - wielrennen
Tom Velleman – atletiek, Danny Houtman – atletiek, De Scholenveldloop
Dit jaar daagden de verschillende basisscholen elkaar uit in een aflossingsloop.
Nog kampioenen: Het is haast een traditie geworden dat zwemclub ZIOS aan het eind van het jaar zijn kampioenen huldigt. De Judoschool Berrevoesj, onze blootsvoetse vrienden van Berrevoesj schuiven dit jaar weer heel wat jeugdig talent naar voor. De LRV-L-stars – paardrijden, tijd om nog enkele ruiters te laten opdraven. Duivenmaatschappij ‘de vereniging’: Dimitri Deneys. WIOS met synchroonzwemmen. De ploeg VK Liedekerke – voetbal en PIOS met petanque.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2012
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief