Egelprijs Jong CD&V LIEDEKERKE voor Ida Heymans

C21

Egelprijs Jong CD&V LIEDEKERKE voor Ida Heymans

Editiepajot_liedekerke_egelprijs_ida_heymans_foto_jacky_delcour__1_
Ida Heymans kreeg de Egelprijs uit handen van Jurgen Van Langenhof, kreeg bloemen van Tracy Bibo-Tansia. - Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_egelprijs_ida_heymans_foto_jacky_delcour__3_
Minister Steven Vanackere en Voorzitter Geert Temmerman. - Foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_egelprijs_ida_heymans_foto_jacky_delcour__2_
Foto © Jacky Delcour
 

Vrijdagavond organiseerde de CD&V afdeling Liedekerke haar nieuwjaarsreceptie in De Warande samen met alle mandatarissen en leden. Als verrassing het bezoek van Steven Vanackere Vice-Eerste Minister en Minister van Financiën en Duurzame Ontwikkeling. Naar jaarlijkse traditie reikte Jong CD&V Liedekerke er haar Egelprijs uit. Deze keer aan een verdienstelijk persoon, aan Ida Heymans uit de Bakkerijstraat. Ida Heymans is voorzitster van de KVG.

De eerste Egelprijs werd in 1984 uitgereikt door de toenmalige CVP Jongeren. Het symbool van de Egel komt van het vroegere logo van de CVP Jongeren Nationaal.
Ida gaf mij een woordje uitleg over de KVG, de Katholieke Vereniging Gehandicapten. “Onze vereniging bestaat sinds 1969. Ook Teralfene en Roosdaal behoren tot onze afdeling. Ons jaarprogramma bestaat uit een aantal vaste activiteiten: Paasfeest, daguitstap met liftbus, elk jaar een echte aanrader. Om de 5 jaar brengen we tevens een bezoek aan de Gentse floraliën. Ook familieleden en sympathisanten kunnen mee op uitstap”.
“Vorig jaar kon ik op de ACW-gezinsdag dankzij de hulp van enkele mannen van Pasar deelnemen aan de wandeling doorheen Liedekerke. Ik heb plaatsen gezien die ik voordien nog nooit had gezien. Dat was een mooie ervaring voor mij en dat zou moeten mogelijk zijn voor meer rolstoelgebruikers”.
“We zoeken vrijwilligers die bereid zijn om licht mentaal-gehandicapten of rolstoelgebruikers te begeleiden op de busreis, eens met hen naar de markt in Liedekerke te gaan... Wie geïnteresseerd is in onze werking of als vrijwilliger een handje wil toesteken”, besluit Ida Heymans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2013
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief